Најновије

РАТ СЕ ИЗ СИРИЈЕ СЕЛИ У НАГОРНО-КАРАБАХ! Стижу турски плаћеници, Јерменија зове Русију у помоћ: Путине, шаљи нам оружје!

Председник Азербејџана Илхам Алијев негирао је да је Турска послала војнике из Сирије у Азербејџан као испомоћ у сукобу са јерменском војском у региону Нагорно-Карабах.

Нагорно-Карабах (Фото: Јутјуб)

Амбасадор Јерменије у Русији изјавио је раније да је Турска послала око 4.000 бораца из северне Сирије у Азербејџан како би помогли Азербејџану у борбама, преноси Ројтерс.

"Гласине о распоређивању војника из Сирије у Азербејџан су још једна провокација јерменске стране и потпуна бесмислица", рекао је саветник председника Хикмет Гаџијев.

Званични Јереван оптужио је Турску Републику да је послала четири хиљаде милицајаца - "плаћеника", из сиријских подручја у западни Азербејџан, преноси АНСА, позивајући се на изјаву амбасадора Јерменије у Москви, Вардана Тогањана.

Тогањан је рекао да су посреди "плаћеници" из северних сиријских подручја које је, како каже, окупирала Турска.

"То су плаћеници. Војна обавештајна служба је више пута наводила да су стизали на аеродром Нахчиван у Азербејџану, чартер-летовима. Ради се о око четири хиљаде милицајаца који долазе са територије северне Сирије, окупиране од стране Турске", изјавио је Тогањан за радио-станицу Ехо Москве, пренео је Интерфакс.

Јерменија је, такође, позвала Русију да се умеша у конфликт и помогне им у набавци наоружања.

У региону Нагорно-Карабаха, дејуре у саставу Азербејџана, али са етнички већинским јерменским становништвом, поново су избили сукоби између Јерменије и Азербејџана.

Нахчиван је главни град аутономне републике Нахчиван која је ексклава - територија издвојена из целине азербејџанске територије и граничи се са Турском.

Иза сукоба Јерменије и Азербејџана леже планови великих сила, ако пропадну ЕУ је прва на удару! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА