Најновије

"РЕСЕТОВАЋЕМО КОРУМПИРАН СИСТЕМ!": Обрадовић ударио на лопове из дубоке државе! (ВИДЕО)

Гост емисије "Интервју" био је лидер покрета "Двери" Бошко Обрадовић. Он је у емисији изнео детаљан план како ће изгледати Србија након пада Вучићевог режима, да не би било "све исто као пре".

Бошко Обрадовић (Фото: Јутјуб)

„Србијом владају монополи, односно дубока држава коју чине тајкуни, политичари, медији, службе безбедности, банкари, а који настављају да владају без обзира на промену власти. Грађани Србије и сами виде да се власти мењају, а систем не. Ми као доказани опозиционари и противници ове власти смо увек били у првим редовима на демонстрацијама, али није довољно само променити власт већ комплетан корумпиран систем који непрекидно влада. Наш проглес „Промена система-сигурност за све“ је решење. Позивамо све опозиционаре и грађане да се укључе у ту промену. Увели бисмо ново кривично дело незаконито богаћење које би имало четири нивоа казне, за све који су проневерили државне паре, злоупотребили положај, незаконито се обогатили. Прва казна је затворска, друга финансијска јер су оштетили буџет Србије, трећа имовинска којом би им се одузела сва незаконито стечена имовина и кључна санкција је ЛУСТРАЦИЈА која подразумева забрану обављања јавне функције због кривичног дела. То је кључна реч која недостаје у систему одговорности.

Такође би се преиспитале све лажне и плагиране дипломе запослених у Јавном сектору, уз отказ за све који су тако дошли до фунцкије и посла у државном апарату и плус да надокнаде што су оштетили буџет примајући плате и да се казне универзитети који су им издавали дипломе. То су конкретне мере које ће донети промену система. Веома важна тачка и Зелени патриотизам, да се селу врати више надлежности, прихода, имовине и да се више питају кад је у питању заштита животне средине, здрав ваздух и вода. И градови морају бити по мери грађана. Што не бисмо имали добар и уређен систем, уместо да живимо у хајдучији, криминалу и корупуцији? Сами морамо да се изборимо за то“, наглашава Бошко.

Гост је коментарисао и турбулентну ситуацију ЦГ након избора.

„Милов криминални режим није још демонтиран. Тек кад нова власт преузме полуге моћи, полицију и тајне службе, видећемо да ли ће га демонтирати или одустати зарад компромиса с влашћу. Део српског политичког корпуса у ЦГ је лојалан Вучићу, па ће можда више бринути о његовим интересима, него о народу јер ако отворите тајне архиве, лако бисте нашли везе између Мила и Вучића, њихове заједничке послове, пројекте и везе са криминалом. То би могао да спречи да се обелодани неко на платном списку Вучића који чува МИла јер тако чува себе и своју власт. Други део српског корпуса на челу са Кривокапићем, човеком који је одан СПЦ, патриота, отац петоро деце, никад није био на власти, стручан, угледан, образован, је уз митрополита Амфилохија на удару режимских медија у Србији које контролише Вучић. Ако дође до издаје КиМ, митрополит Амфилохије као егзарх Пећког трона има право да се оглашава и супротстави се томе, зато га и нападају“, сматра Обрадовић.

Москва послала оштру поруку Берлину! Иза свега стоји Вашингтон? Више о томе ОВДЕ.

Извор: Србин Инфо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА