Најновије

ТЕШКА ОПТУЖБА ЕПИДЕМИЛОГА РАДОВАНОВИЋА: Кон и Кризни штаб све време имали тачне податке о броју умрлих

"Обрадио сам податке до јуна месеца - три пута је било више смртних случајева од ковида 19 него што је било писмено пријављено", то је реченица епидемилога Предрага Кона која потврђује све досадашње сумње у тачност званичних података, а отвара и неке нове недоумице и неповерење. Истраживачки медији су више пута указивали на то да су цифре о броју заражених и умрлих од ковида далеко веће од званичних, а о томе је гласно говорио и епидемилог Зоран Радовановић. Oн каже да верује у то да су надлежни све време имали праве податке и да је трагично уколико то није било тако. Сматра да је циљ био да се ситуација покаже бољом него што јесте.

др Зоран Радовиановић (Фото: Јутјуб)

Из изјава Предрага Кона може се закључити да је за драстично различите и умањене податке одговоран оперативни систем и подаци који су накнадно пристизали, ипак, Радовановић не верује у то.

Он истиче да је и раније указивао на то да је по рачуници коју је изнео предраг Кон само у Београду од короне умрло онолико колико их је званично преминуло у целој Србији и да су бројеви умањени.

“Оно што је Пеца и раније говорио да су они на улазу добијали само цедуље, то је као да вам понудим брак, а никада вас нисам ни видео и не знам да ли сте били у затвору или сте били принцеза. То је потпуно бесмислено”, сматра Радовановић и верује да су чланови Кризног штаба имали и још увек имају те податке.

“Суштина је у томе да сте ви све време могли за неку појединачну општину или град да добијете податке. Епидемилог притисне дугме на компјутеру и добије своје податке за, на пример, Обреновац, и они су тачни. Када саберете све те податке добијете цифру за целу Србију. Одједном се ти целокупни подаци смање за неколико пута. Једино да неко у ‘Батуту’, када је у питању збир, он скреше, подели са три или са четири”, наводи Радовановић.

Истраживачки медији попут БИРН-а и НИН-а већ дуже време објављују податке и сазнања према којима се званична статситика, она коју слушамо од чланова Кризног штаба, вишеструко разликује од стварног стања ствари. Надлежни су то више пута демантовали и оповргавали.

Узнемирујуће снимке убијених азербејџанских војника можете видети ОВДЕ.

Извор: Нова

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА