Најновије

ВЛАДИМИР ПРЕБИРАЧЕВИЋ: Црна Гора се поново рађа на рушевинама Монтенегра

Црква која је стала у одбрану светиња али и верујућег народа успела је и да неке заблуделе душе поврати на прави пут и да превагну на изборима и да коначно стану за врат врагу који их већ тридесет година прати.

Црна Гора (Фото: Јутјуб)

Пише: Владимир Пребирачевић, директор Српско-Руског центра „Мајак“

На далеко чувеном а самопрокламованоном демократи и поштоваоцу европских вредности актуелном председнику Црне Горе Милу Ђукановићу догодио се народ. Народ је у скоро немогућим условима ипак извојевао победу на изборима који су били свакакви а само нису били демократски.

Да би били демократски трка мора бити поштена и да сви крену са исте стартне позиције а једна партија је како наши изори говоре имала много увезених гласова из целог региона осим из Србије. Срби нису били гласачка роба која је била на цени за до јуче владајућу партију у Црној Гори.

Да их је власт тотално опила и обахатила до те мере говори и прави језик мржње који нису престајали да сипају према Србима и Црногорцима и Српској Православној Цркви на челу са Митрополитом Амфилохијем и осталим Владикама у данима који су предходили изборима. Призивањем тракторијаде и сличних по злу геноцидних манифестација које су се догодиле Србима широм региона су показали да се по својим ставовима и говору не разчликују пуно од усташа. Народ их је тако и разумео и није пристао да поново буде жртва бескрупулозних џелата.

Црква која је стала у одбрану светиња али и верујућег народа успела је и да неке заблуделе душе поврати на прави пут и да превагну на изборима и да коначно стану за врат врагу који их већ тридесет година прати.
Приче о демократији, владавини права , европским вредностима које влада Црне Горе пропагира брзо су пали у воду након што су сазнали за њих веома болну истину а то је да су изгубили изборе и поред свих махинација и притисака које су изводили. Повампирена је усташка реторика као и деловање па су одмах почели напади на цркве и џамије и да се фабрикују исценирани напади на људе али да се позива европска јавност да и сад не чини ништа док они спремају и спроводе своје паклене планове.

Сви они треба да знају да им ово неће проћи и да је свануло јутро слободе које је слободу донело целом народу без обзира на то кога су гласали. Једино оне који не одустају од својих сулудих замисли да креирањем насиља као „спашавају“ Црну Гору од слободе и да је пробају још више везати у своје ланце корупције, криминала и издајсва. Издали су народ и веру, државу опљачкали али није им доста. Схватили су тада какав је епилог силаска са власти, схватили су да су народ и црква у садејству раскинули ланце окупаторске али и да је природан след да ће многи који су били носиоци власти после темељних и по закону спроведених истрага завршити у ланцима.

Јединство и слога ће се само појачавати јер ће сада многи који су били уцењени ,који су били у страху од страховладе Мила Ђукановића, слободно изразити и своја лична и верска и политичка убеђења без да им неко прети и да их застрашује. А неће више бити ни оних купљених гласача јер више неће бити онога ко купује а при том ће се и сви бирачки спискови пречистити па ће многи фантомски бирачи из регииона остати без својих лажних докумената али надамо се да ће све што су зарадили на тај нечастан начин потрошити на адвокате и судске таксе док се неуспешно буду бранили од кривичног гоњења које им свакако следи за учествовање у покушају изборне крађе.

Лелекање за одлазећим режимом у Црној Гори можете погледати ОВДЕ.

Извор: Мајак

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА