Најновије

"НАЈПРОВОКАНТНИЈИ ПОТЕЗ ПЈОНГЈАНГА" Северна Кореја тестирала подморничку балистичку ракету

Сателитским снимком севернокорејског бродоградилишта, откривена је активност која указује на припреме за тестирање подморничке балистичке ракете средњег домета, саопштила је америчка тинк тенк организација.

Kим Џонг Ун (Фото: Јутјуб)

Центар за стратегијске и интернационалне студије саопштио је да фотографије објављене на сајту севернокорејског бродоградилишта "Синпо" приказују активност која указује на могуће припреме за предстојеће тестирање Пукгуксонг-3, подморничке балистичке ракете средњег домета.

Власти Северне Кореје потврдиле су да су прошлог октобра са мора успешно тестирале нову подморничку балистичку ракету Пукгуксонг-3, у склопу напора да појачају одбрану и ограниче спољашње претње, преноси агенција Ројтерс.

Овај потез аналитичари су оценили као најпровокативнији који је Северна Кореја предузела откако је отпочела дијалог са Сједињеним Државама у вези са нуклеарним наоружањем и ракетним програмом 2018. године.

Северна Кореја је суспендовала ракете великог домета и нуклеарне пробе од 2017. године, али напори америчког председника Доналда Трампа да власти ове земље убеди да одустане од својих нуклеарних и ракетних програма нису дали значајније резултате.

Тестирање пројектила од стране Северне Кореје у сусрет председничким изборима у САД указало би на изостанак прогреса, упркос састанку који је Трамп одржао са севернокорејским лидером Кимом Џонгом Уном.

Стејт Департмент и Пентагон нису још дали коментар на извештај Центра за стратегијске и интернационалне студије.

Aнализа – како је Вучић издао Косово и Метохију погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА