Најновије

ЏО БАЈДЕН У ЦЕНТРУ СКАНДАЛА: Једна стара фотографија изазвала буру, побуна против брисања историје (ФОТО)

Џо Бајден, кандидат Демократа на предстојећим изборима у САД, се нашао у центру скандала након што је Си-Ен-Ен објавио његову стару фотографију, за коју је накнадно утврђено да је измењена.

Џо Вајден (Фото: Јутјуб)

Са наизглед невине фотографије, на којој Бајден носи свог сина наслоњеног на рамену, уклоњен је лого "Redskins" ("Црвенокошци"), популарног клуба америчког фудбала.

То је изазвало буру на друштвеним мрежама, а многи корисници Твитера траже да се фотографија избрише са те друштвене мреже зато што је њоме манипулисано. Многи се такође питају да ли строга правила о "фејк њузу" важе само за Трампове присталице.

"Редскинси" су се нашли у центру скандала ове године, због тумачења да је име клуба увредљиво за америчке староседеоце (Индијанаца).

Тим је променио своје име и логотип у јуну ове године, али Раша Тудеј наводи да то није оправдавање за ретуширање и "брисање историје" са старих фотографија.

Нико из Си-Ен-Ена званично није коментарисао инцидент, међутим, неименовани извор је рекао за "Вашингтониан магазин" да фотографија није измењена од стране те мреже, већ да је тако послата из Бајденовог штаба.

Како се спасао пилот обореног авиона, погледајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА