Најновије

ЕПИСКОП ИРИНЕЈ ИСТОПОЛНИМ БРАКОВИМА: То је идеја Брисела!

Епископ бачки Иринеј изјавио је да је хомосексуално понашање неприхватиљиво и да Закон о признавају истополних партнерстава, који је најавила министарка за људска права и друштвени дијалог Гордана Чомић, није њена идеја, већ идеја из Брисела.

Епископ Иринеј Буловић. (Фото: Јутјуб)

- Наш став је следећи: човек је од Бога створен као муж и жена, као брачна заједница, као породица, а не као "двојица тата" или "две маме". По овој ствари исто је учење Библије и Корана. Хомосексуално понашање је неприхватљиво и за Јевреје, и за хришћане, и за муслимане, али садашње време и давно прошло време нису исто време, тако да данас нико и нигде у културном свету не каменује хомосексуалце - рекао је епископ Иринеј.

Како је навео, "ми се данас не мешамо ни у чији лични избор и приватни живот нити желимо да икоме буду ускраћена права и слобода воље, али не прихватамо наметање хомосексуалности одраслима и деци као равноправне "оријентације" и медијско, дириговано давање предности тој "оријентацији" над већинском, по мени природном и саморазумљивом".

- Дошло се до тога да је геј-парада постала један од главних предуслова за чланство у Европској Унији. Уверен сам да ни иницијатива госпође Гордане Чомић није њена идеја већ бриселска - и ина - директива. Ако је то, као и признање Косова и Метохије за посебну државу, услов или ултиматум, хвала им на свему – и на "отварању поглавља", и на "имајућем бити" чланству, и на обећаним економским 'бенефитима' (што бисмо ми старински, превазиђени, нересетовани Срби казали - предностима или добитком), и на обећаним "зјапећим висинама светле будућности" (Александар Зиновјев), и на свему осталом и још понечем - рекао је епископ Иринеј, који је и портпарол Српске православне цркве.

- Нека живи како ко хоће и нека ради шта ко хоће, али брак и "истополна заједница" нису исто. Једна ствар је признавати слободу и права члановима и чланицама таквих заједница, сасвим друга је прогласити их за еквивалент браку, а трећа - бесомучно их пропагирати. Уосталом, нека наша држава организује референдум о овом питању - рекао је епископ бачки Иринеј.

Народ умире по распалим болницама, Вучић гради стадионе! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА