Најновије

ВРАЋА СЕ ОБАВЕЗНИ ВОЈНИ РОК? "Размишљамо озбиљно о томе, али нисмо брзоплети!"

Министар одбране Небојша Стефановић изјавио је вечерас да се озбиљно размишља о враћању служења војног рока, али је истакао да одлука о томе неће бити брзоплето донета, јер је важно да се чују сви аргументи.

Војска Србије. (Фото: mod.gov.rs)

"Хоћемо да у једној широкој јавној расправи, у разговору са грађанима и струком донесемо одлуку која ће гарантовати да Војска Србије има уредну попуну, да има резерву... Пажљиво ослушкујемо све аргументе", рекао је за ТВ Прва.

Служењем војног рока смањила би се потреба за ангажовањем професионалних војника, али треба размишљати о томе где би војници били смештени и какву би обуку имали, додаје.

"Нажалост, до 2012. године ресурси, попут касарни, регрутних центара и центара за обуку су десетковани, зато морамо да размишљамо озбиљно, где ће војници бити смештени, какву ће обуку и опрему да имају, и да држава и Војска имају корист од тога".

Поновио је да се озбиљно размишља о томе, али да ће одлука бити донета онда када буде била зрела и када се чују сви аргументи у консултацији са свим учесницима процеса, пре свега са Војском и Генералштабом.

„Ударна песница“ Русије сузбија сваку војну претњу са Запада! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА