Најновије

''САБОТАЖА'' НА ТРАНЗИТУ ГАСА ПРЕМА ЕВРОПИ? Експлозија на гасоводу у Украјини (ВИДЕО)

Компанија „Оператор гасног преносног система Украјине“ (ОГТСУ) сугерише да је синјоћна несрећа на деоници гасовода „Уренгој – Помари – Ужгород“ на територији ове земље могла да буде изазвана саботажом.

Експлозија на гасоводу (Фото: Фејсбук)

Хаварија се догодила 9. јануара увече у близини града Лубни у Полтавској области. Прес-служба ОГТСУ извештава да гасна компанија прикупља све информације о могуц́им узроцима експлозије на гасоводу – они се могу показати прозаичнијим од „саботаже“.

Истрага ће утврдити вероватне узроке који су довели до несреће, укључујући и могућност саботаже или покушај нелегалног прекида на гасоводу, саопштио је на Фејсбуку гасни оператер.

Према „Интерфаксу“, на месту инцидента раде тимови за поправке, а несрећа је сада локализована. Украјинска компанија за дистрибуцију гаса истиче да у експлозији није било жртава или повређених. Експлозија у Полтавској области није утицала на транзит руског гаса кроз гасовод Уренгој-Помари-Ужгород до Европске уније.

Такође је речено да једина штета коју је експлозија изазвала је тренутно обустављање испоруке гаса становницима градова и села која су га примала из дистрибутивних станица „Новаки“ и „Вишњевое“, а који су погођени несрећом.

Могу ли се поредити Су-57 и Ф-35, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Балканрус/Ридус

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА