Најновије

ПОКРЕЋЕ СЕ ИМПИЧМЕНТ БАЈДЕНА: Пада због украјинских веза

Нова чланица америчког Представничког дома, Марџори Тејлор Грин, намерава првог дана председавања Џоа Бајдена да законодавном парламенту поднесе нацрт резолуције о његовом импичменту (опозиву).

Бајден и Порошенко (Фото: Јутјуб)

„У име америчког народа желела бих да изјавим да морамо бити сигурни да су наши лидери одговорни.

Председник САД не може злоупотребити председничка овлашћења и не могу га лако подмитити стране владе, кинеске енергетске компаније, украјинске енергетске компаније.

Због тога ћу 21. јануара прибећи члановима закона о импичменту против Џоа Бајдена“, рекла је републиканка за ТВ NewsMax 13. јануара.

Које ће оптужбе послужити као основа за уклањање Бајдена са функције, Гринова није образложила. Током интервјуа, она је говорила о „злоупотреби моћи“ и „украјинским везама“ демократе као потпредседница САД.

Греенеова изјава уследила је само неколико сати након што је Представнички дом по други пут опозивао актуелног председника Доналда Трампа због изазивања немира на Капитолу прошле недеље.

Републиканске присталице улетеле су у Капитол током протеста. Дошло је до сукоба са полицијом, током којих је на десетине људи повређено са обе стране. Пет особа је погинуло, укључујући једног од припадника органа реда. Амерички Конгрес одобрио је избор демократе Џоа Бајдена за председника Сједињених Држава 7. јануара.

У мају 2020. нефракциони посланик Врховне раде Украјине Андриј Деркач објавио је фрагменте телефонских разговора у којима се, претпоставља се, чују гласови бившег председника Украјине Петра Порошенка, Бајдена и бившег америчког државног секретара Џона Керија.

Конкретно, у евиденцији, Бајден наводно препоручује Порошенку да отпусти генералног тужиоца Виктора Шокина, који је умешан у случај Бурисма, где је радио Бајденов син Хантер, у замену за милијарду долара.

Мито је имао за циљ добијање војних владиних наредби од предузећа повезаних са бившим украјинским лидером. Порошенко аудио снимке назива фалсификатима.

У јуну је Деркач објавио други део аудио записа телефонских разговора наводно између Порошенка и Бајдена. Током разговора, политичари су разговарали о унутрашњој политици Украјине. Порошенко је снимак сматрао измишљеним и назвао је њихово објављивање „покушајем подривања стратешког партнерства Кијева и Вашингтона“.

Почетком јула објављен је још један део наводног разговора између Порошенка и Бајдена, који се тицао саботаже украјинских специјалних служби на Криму, и део записа објављен у септембру, везан за избор Доналда Трампа за председника САД.

Снимак нереда у Бриселу можете поглоедати ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА