Најновије

БОМБА ИЗ ЦРНЕ ГОРЕ! ЂУКАНОВИЋ НАЈАВИО: Потписаћу све законе! (ВИДЕО)

На састанку председника Црне Горе Мила Ђукановића, председника Скупштине Алексе Бечића, премијера Здравка Кривокапића и потпредседника Владе Дритана Абазовића договорено је да би кохабитација морала да профункцише.

Мило Ђукановић. (Фото: predsjednik.me)

Ђукановић је након пораза на изборима 30. августа казао да очекује кохабитацију са много изазова. За нешто више од месец од када смо ушли у њу, Ђукановић је стопирао неке врло важне потезе владе - од непотписивања више закона међу којима су и измене Закона о слободи вероисповести, одбио је захтев Владе да опозове седам амбасадора као и смене челних људи Војске Црне Горе.

Како се сазнаје, Ђукановић је на састанку најавио да ће потписати законе када их Скупштина поново усвоји 20. јануара. Ипак, лидер ДПС-а није искључио могућност да ће његова странка пред Уставним судом покренути питање уставности Закона о слободи вероиповести.

Када је реч о смјенама у војсци, договорено је да то питање мора бити решено дијалогом, односно да се пре свега испоштује протокол, тако што ће се на ту тему разговарати на седници Савета за одбрану и безбедност.

Питање опозива амбасадора, једино је које није прецизирано до краја. Наводно, и на ту тему, Влада и председник требало би да даље разговарају и да се договарају, а не никако да било ко доноси самостално одлуке.

- Без институција и њиховог даљег развоја, нема ни демократског ни економског напретка земље - наводи се у заједничком саопштењу председника Црне Горе Мила Ђукановића, председника Скупштине Алексе Бечића и премијера Здравка Кривокапића.

- На састанку су размотрена питања која се тичу функционалности државе, институција и њиховог даљег развоја, без чега нема ни демократског ни економског напретка земље. Исказана је спремност да се тај интерес следи као заједнички национални интерес и унапређује заједничка одговорност према потреби даљег развоја Црне Горе као европског друштва, квалитетнијег животног стандарда и слободе појединца.

- Разговарано је и о питањима која су била предмет неразумевања у првим етапама функционисања кохабитације и исказана је спремност да се већом иницијативношћу за сарадњу и конструктивношћу у дијалогу унапређују и стварају услови да имамо модел кохабитације, који ће водити ефикаснијем функционисању власти и доприносити квалитетнијем легитимисању Црне Горе и њене демократије у међународној јавности - закључује се у заједничком  саопштењу.

По*но рецепти бивше хрватске премијерке за "дубоко грло"! Више о томе ОВДЕ.

Извор: vijesti.me

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА