Најновије

"Покренути кривични поступак за убиство 305 Срба"

Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта поново је данас позвао Тужилаштво за ратне злочине Србије да покрене кривични поступак за 305 убијених српских цивила и војника из Скелана и околних села код Сребренице, међу којима је и њих 69 који су усмрћени на данашњи дан 1993. године.

Миодраг Линта. (Фото: Јутјуб)

У писаној изјави, Линта наводи да су две трећине настрадалих Срба били цивили.

Каже да је прошло 28 година од почињених злочина, а још увек не постоји ниједна судска пресуда пред Хашким трибуналом и Судом БиХ за убиства Срба у Скеланима, као и на подручју читавог средњег Подриња.

Такође, наводи да не постоји ни пресуда за злостављање и брутално мучење заробљених српских војника и цивила у сребреничким логорима.

Линта је истакао да Србија треба да покрене снажну политичку и дипломатску борбу за истину у међународној заједници о карактеру рата у БиХ и страдању српског народа деведесетих година прошлог века.

Наводи да Срби не могу да очекују правду од правосуђа БиХ јер, каже, није професионално и независно, већ је селективно и у функцији бошњачке политике чији је стратешки циљ укидање Републике Српске и стварање муслиманске БиХ.

Српским цивилима и војницима из Скелана, убијеним у нападима муслиманских снага из Сребренице, данас је служен парастос, а помену је присуствовао и премијер Републике Српске Радован Вишковић.

Све америчке државе у страху од нових нереда, Национална гарда окупирала Вашингтон! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА