Најновије

АМЕРИКАНЦИ ПРОНАШЛИ ДВА НЕОБЈАШЊИВА ФЕНОМЕНА: Зашто је Русија непобедива?

САД се боре да реше непобедивост Руса. Американци не могу да разумеју како је Русија успела да изађе као победница из већине оружаних сукоба.

Руски војник (Фото: РИА Новости)

Истраживачи из Сједињених Држава процењују да је Русија учествовала у око 70 оружаних сукоба, од којих се већина завршила победом руске стране. Штавише, војска је успела да одбије чак и супериорне снаге непријатеља.

У процесу тражења одговора на ово питање Американци су се суочили са два необјашњива феномена. Испоставило се да руски језик помаже војницима у борби, тако да их није могуће савладати, преноси „Царград“.

„Научници су упоредили дужину наредби датих на различитим језицима. Испоставило се да су током Другог светског рата наређења на енглеском које су Американци издавали била упола мања од наређења на јапанском “, каже студија.

Примећује се да је на руском језику просечна дужина речи 7,2 знака. У исто време, према истраживачима, у критичним тренуцима руски команданти могу да користе псовке, а потчињени заузврат тачно разумеју значење задатих команди и извршавају их.

Други феномен био је руски дух. Руски војници увек иду у битку са посебним ставом који им помаже да се носе и са надмоћнијим непријатељским снагама. Својевремено је амерички мислилац Чемпион Тојч написао да су руски војници увек одани својој домовини. Подсетио је да је 1853. Турска објавила рат Русији, и да је турска војска била 3-4 пута већа. Али истовремено је и поражена.

О новој стратегији САД за будући светски рат прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА