Најновије

МИЛЕНА ИСПРИЧАЛА НОВЕ ДЕТАЉЕ ИЗ ШКОЛЕ УЖАСА: Код Мике је постојало 6 правила, претио деци да не би причала родитељима

Глумица чија је храбра исповест потресла Србију открила нове детаље из школе глуме Мике Алексића, који ће бити саслушан због оптужби.

Миленa Радуловић/Мика Алексић (Фото: Јутјуб)

Познати српски редитељ и учитељ глуме Мика Алексић приведен је због оптужби глумице Милене Радуловић да ју је силовао док је била малолетна, а Милена је за домаће медије испричала како је изгледао боравак у његовој школи глуме. Правила су била сурова и било их је шест, а деца су добијала "увијене" претње ако проговоре родитељима шта се у школи догађа.

Прво правило је било, каже Милена, "благо нишчима духом, њихово је царско небеско". Друго, "не љутим се ја што ви мене лажете, него што ви мислите да ја вама верујем". Када би га неко слагао, добијао је задатак да 1.500 или 2.000 пута напише у свеску то прекршено правило.

Треће правило је било "у групи нема самоуправљања, само Мика управља", четврто "у групи нема заљубљивања, јер то квари пријатељство", а пето "у групи се навија за ОФК Београд". Шесто правило се односило на кашњење. "Нико се у гаће није уср'о што му је нужник далеко, но што је касно кренуо", говорио је Алексић, како каже Милена Радуловић.

У Микиној групи биле су и Хана Селимовић, која је казала да је из ње изашла "уз трауме", као и Ђурђина Радић, која је школу "Ствар срца" назвала "Микином сектом". И Милена каже да је атмосфера била страшна, разумела је казне, каже, када је била крива и прихватала их је. Ипак, осећала се непријатно када их је, како тврди, стављао на стуб срама само зато што имају мишљење које се не подудара с његовим.

"Био је суров када кажете нешто што није по његовом. Тога дана бисте били на тапету. Код Мирослава Алексића је било много суровије него на било којем тренингу или часу на којем сам икада била", прича Милена Радуловић.

Можда и најнеобичнија ствар било је Алексићево својеврсно "поништавање" родитеља и њихове улоге у животима деце која су похађала његове часове.

"Родитељи нису смели да буду присутни, нити је Мика комуницирао с њима. Да ли на основу тога одакле су, или због занимања, увек је постојало нешто чиме би понижавао родитеље у разговору са њиховом децом. Дешавало се да је то некима сметало, па су напуштали групу. Мика је за њих говорио да су лењи и слаби", прича Милена Радуловић.

Према њеним речима, Алексић би стално говорио: "Ја овде никога нисам звао! Ти мени, сине, не требаш, ја теби требам!". Деца би се затим везивала за другаре, ишли су на излете и вашаре, па би им напуштање групе тешко падало.

Алексић је на часовима говорио и о сексу.

"Тема секса и ерогених зона, вежби где се вршњаци зближавају и додирују... Прича о сексуалности је била присутна кад смо имали 13-14 година. Питао нас је јавно те ствари, а насамо нас је питао да ли имамо секс, да ли нам прија и говорио да је секс битан због здравља. Тада нам је деловало да је то педагошки. Питао је све, па зато нисмо мислили да је нешто неприродно", каже Милена Радуловић.

Микин ауторитет међу децом је растао, а полазници су га се плашили, како кажу девојке које су га пријавиле полицији. Тврде да им је претио "у некој упакованој форми".

"Кроз разговор нагласи да ако икада проговориш, он је то што јесте и нико неће поверовати, те да нам пријатељски то не препоручује", каже Милена Радуловић.

Мирослав Алексић ће бити саслушан током дана у Вишем јавном тужилаштву у Београду.

Уз саслушање, тужилаштву ће бити поднета кривична пријава од стране полиције која ће га теретити за кривично дело силовања. Алексић није обавезан да да изјаву; он може да се брани и ћутањем, уколико тако буде желео.

За кривично дело силовања и сексуалног узнемиравања жртве док је била малолетна, Кривичним закоником запрећена је казна од пет до 15 година затвора. Закон прави разлику између малолетне особе и детета, којим се сматра особа до 14 година старости.

Полиција позива жртве да се јаве

Припадници МУП-а у Београду ухапсили су Мирослава Мику Алексића (68) због постојања основане сумње да је извршио кривична дела силовања и недозвољених полних радњи, саопштио је МУП.

Сумња се да је он у периоду од 2012. до 2020. године у просторијама школе глуме у Београду, чији је власник, сексуално напаствовао пет својих ученица, од којих су две за време извршења кривичног дела биле малолетне. Осумњиченом Алексићу је одређено задржавање и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Београду. Пошто се сумња да има још особа које је осумњичени сексуално напаствовао, могу то пријавити у просторијама Полицијске управе за град Београд, Булевар деспота Стефана 107, наведено је из полиције.

У суботу увече Милена је у својој исповести испричала да се све догодило у школи глуме, "више од једном", када је имала само 17 година а Алексић већ 61.

Извор: Мондо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА