Најновије

РУСКИ ПОЛИТИКОЛОГ ОБЈАСНИО: Како је Путин предвидео и није направио грешку као Трамп

Актуелни председник Сједињених Држава – Доналд Трамп направио је фаталну грешку, у потпуности верујући друштвеним мрежама. То је закључак политиколога Сергеја Микејева.

Путин и Трамп (Фото: flickr. com)

Догађаји који су се одвијали у Сједињеним Државама јасно су ставили до знања да наступ америчког лидера на друштвеним мрежама, који су он и његов тим припремили још 2016. године, није оправдао очекивања.

У критичном тренутку за Трампа, као руком однето, уклоњен је из информационог простора, заправо изгубивши прилику да изврши бар неки утицај на политичке процесе у својој земљи, рекао је Микејев.

У поређењу са шефом Сједињених Држава, руски председник Владимир Путин изгледа као зрелија и далековида особа.

Руски лидер није постао зависан од друштвених мрежа, настављајући да сарађује са традиционалним медијима.

Захваљујући томе, он је, за разлику од Трампа, задржао способност да одржи директан дијалог са својим народом и избегао велику грешку, каже политиколог и додаје:

„Путин може да изађе и да каже шта жели и како жели, без да му неко то право одузме. А ако би комуницирао путем Твитера, онда би га Твитер блокирао и цензурисао када год би желео“, нагласио је Микејев.

Занимљиво је да су уочи годишње конференције за штампу Владимира Путина, у децембру, многи људи на Западу говорили о „дегенерацији овог формата“.

Међутим, данас се исти тај Трамп највероватније држи супротне тачке гледишта. Амерички лидер тешко да би пропустио прилику да свој став представи обичним Американцима, када би ту прилику имао, резимирао је политиколог.

Гејтс прави ковид пасоше. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА