Најновије

ТАЧИЈЕВА ЛИСТА ЗА ОДСТРЕЛ: Шиптарски терористи планирају ликвидације Срба, имају њихова имена и адресе

Хашим Тачи и остали терористи са КиМ, припадници злогласног ОВК, знају имена и адресе свих који су спремни да у Хагу сведоче против њих.

Тачи (Фото: Правда)

Како сазнаје Српски телеграф од извора из Приштине, постоје озбиљне индиција да је направљена листа сведока које треба ликвидирати на којој је више од 50 имена. Неки од тих људи налазе се и на територији Србије или у иностранству.

Да је тако, показује и то што је у петак убијен Фадиљ Суљевићи, један са листе сведока специјалног тужилаштва у Хагу. Његово тело пронађено је код језера Бадовац, у близини Приштине. Он је некада командовао нелегалним затвором код Матичана, у којем су били заточени, мучени и убијани Срби.

Хашки суд, иначе, саопштио је да је у процесу против Тачија, који је у притвору у Хагу, 71 сведок тужилаштва добио заштиту. Проблем је, међутим, што су пре два месеца многобројни подаци о сведоцима процурили из Хага, одакле су, наводно, непознатим путем, стигли до Приштине, где су досијеи предати удружењу ветерана ОВК. Када се зна на који начин су мистериозно у прошлости страдали сведоци против албанских терористичких вођа (посебно у случају "Харадинај"), јасно је да сви са поменуте листе и те како треба да стрепе за животе.

Јелена Вукоичић, доцент на Факултету политичких наука у Бањалуци истиче да је заштита сведока готово немогућа.

- Свима већ треба да буде јасно да се ти људи не могу заштитити. Бар не док живе онде где је албанска власт актуелна и где је реч Рамуша Харадинаја и Хашима Тачија свето писмо. Ту имамо јасну спрегу између криминала и политике. Можда би једини начин био то да се ти људи изместе са простора Косова, али и ту постоји проблем, с обзиром на чињеницу да је албанско племенско друштво расуто готово по целом свету - наводи саговорница.

Председник удружења породица киднапованих и убијених на КиМ Сима Спасић истог је мишљења.

- Ово је само наставак, убиством Суљевићија су само послали поруку да било кад и било где могу да пронађу сведоке и ликвидирају их. Нарочито ће ово изазвати велики страх код српских сведока - наводи Спасић.

Љубан Каран, потпуковник КОС у пензији, за све криви лицемерје Запада, пре свега, САД:

- Убиство Суљевићија је веома интересантно јер он није био обичан полицајац, већ командант илегалног затвора. Нови талас ликвидације сведока против ОВК поклапа се са избором Џоа Бајдена за америчког председника, случајно или не.

То је питање за Американце

Питање убиства сведока албанских злочина није питање за Србију, већ за Европљане и Американце, творце такозване независности, констатовао је председник Србије Александар Вучић. Одговарајући на питање у вези с тим, он је рекао да то није први такав случај, подсетивши да је најчуднија била смрт сведока у процесу против Рамуша Харадинаја, у саобраћајној несрећи у Подгорици пре неколико година.

Ким Џонг Ун послао поруку Бајдену шта ће се десити уколико крене са агресивном политиком! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА