Најновије

РУСИЈА И АМЕРИКА ЋЕ ЗАРАТИТИ У СИРИЈИ? Откривено колике су шансе да се догоди најцрњи сценарио

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров потврдио је да се Русија неће упуштати у сукобе са Сједињеним Државама у Сирији, истичући да Москва позива америчку страну да не користи силу против локација које припадају сиријским властима.

Руска и америчка војска (Фото: Правда)

- Са Сједињеним Државама имамо контакте војним каналима, не зато што препознајемо легитимитет њиховог присуства тамо (у Сирији), већ једноставно зато што морају да делују у одређеном оквиру - рекао је Лавров.

- Не можемо их протерати одатле, наравно, нећемо се упуштати у оружане сукобе, већ зато што су они тамо. С њима водимо дијалог о такозваном неконфликтном сукобу...Између осталог, снажно захтевамо да се сила не користи против сиријске државе - додао је он.

Сиријска држава сматра да је америчко присуство у земљи нелегално и захтева њихово тренутно повлачење из свих окупираних подручја.

Поред њихових захтева за тренутним повлачењем са свих територија Арапске Републике, Сирија је позвала Вашингтон да оконча санкције против државе.

За време мандата Доналда Трампа, САД су појачале притисак на сиријску владу увођењем тешких санкција против Дамаска, уз претње свима који послују с њима.

Могућа нова ескалација сукоба у Донбасу. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: АМН

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА