Најновије

БИЋЕШ СМЕЊЕН! Дритан запретио Милу Ђукановићу

Одјекнула је вест да је председник Црне Горе вратио све законе донете на седници Скупштине на поновно одлучивање.

Дритан Абазовић. (Фото: Јутјуб)

Председник Црне Горе Мило Ђукановић вратио је на поновно одлучивање све законе које је донела Скупштина на седници 29. децембра, међу којима су и измене Закона о слободи вероисповести, саопштено је из кабинета председника.

Приликом доношења одлуке позвао се на члан 94 став 1 Устава.

Поводом тога се на свом Твитер профилу огласио и потпредседник Владе Дритан Абазовић који је оштро поручио:

"Враћањем закона на поновно гласање, Ђукановић дао себи жути картон. Ако прекрши Устав сменићемо га!"

На Четвртој седници Другог редовног (јесењег) заседања у 2020. години, 29. децембра усвојени су: Закон о измени Закона о раду; Закон о изменама и допунама Закона о слободи вероисповести или уверења и правном положају верских заједница; Закон о изменама и допунама Закона о државним службеницима и намештеницима; Закон о допунама Закона о здравственој заштити; Закон о изменама и допунама Закона о кредитним институцијама; Закон о изменама Закона о санацији кредитних институција и Закон о изменама и допунама Закона о фискализацији у промету производа и услуга.

Ђукановић је, наводећи разлоге за одлуку, подсетио да је сходно члану 90 став 3 Пословника Скупштине прописано: "Кворум се утврђује применом електронског система за гласање, на начин што је сваки посланик дужан да се лично идентификује (пријави) убацивањем идентификационе картице у посланички пулт на свом седишту или на основу евиденције генералног секретара Скупштине''.

"Стога је отворено питање да ли је приликом почетка предметне седнице и усвајања њеног дневног реда постојао кворум, а самим тим и питање демократског легитимитета, као и усаглашености усвојених закона са Уставом Црне Горе и важећим правним прописима", навео је Ђукановић у документу упућеном председнику парламента Алекси Бечићу.

Британци послали ратне бродове у Ламанш! Више о томе ОВДЕ.

Извор: mondo.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА