Најновије

НЕМА ПРОМЕНЕ ДЕЈТОНА ''ИСПОД ЖИТА'': Важно јачати РС

Односи Србије и Републике Српске су пример како треба да изгледају односи две најближе заједнице, каже председник Скупштине Србије Ивица Дачић и поручује да Београд неће дозволити да се притисцима и "испод стола" промени дејтонски поредак.

Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

"Не можемо да допустимо да неко оспорава Републику Српску, тражи њено укидање, или да тражи да БиХ призна косовску независност. То ни до сада нисмо толерисали, а нећемо ни убудуће", рекао је Дачић у празничном интервјуу за Срну.

Нагласио је да је важно да одржимо заједништво у одбрани постојања Републике Српске, у њеном сталном јачању, пре свега економском, као и у још јачим везама са Србијом.

"Наше приближавање ће ићи још брже кроз наше економске везе, кроз градњу и модернизацију инфраструктуре, кроз подршку пројектима из здравства и образовања", рекао је Дачић.

Навео је да су у 2020. години донете неке важне заједничке одлуке, попут пројекта аеродрома у Требињу, Хидроенергетског система "Горња Дрина" и градње деоница ауто-пута према Републици Српској и даље ка Сарајеву.

"Такви послови нас трајно везују једне за друге", рекао је Дачић.

Како су Сисак и Петриња остали без помоћи Загреба, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА