Најновије

РУСКА ВОЈСКА ИХ СВЕ ДРЖИ НА НИШАНУ: Планови Турске пали у воду, Путин поново маестрално одиграо

Руска војна полиција недавно је послала појачање у провинцију Хасака, након низа напада које су извеле турске оружане снаге и њихови милитанти.

Руска војска (Фото: РИА)

Према локалном војном извору, руско појачање је распоређено на предњу линију подручја Тал Тамр, где је задужено за надгледање прекида ватре у западном делу провинције Хасака.

Извор је саопштио да је руска војна полиција ушла у подручје Тал Тамра са оклопним возилима и распоредила се у подручја која контролишу Сиријска арапска војска (САА) и Сиријске демократске снаге (СДФ).

Турске оружане снаге и њихови милитанти ове године су свакодневно гађали Тал Тамр, што је подстакло руску војну полицију да распореди још трупа у ово подручје како би угушила непријатељства.

Иако су турске оружане снаге у октобру 2019. постигле споразум о заустављању својих непријатељстава источно од Еуфрата, наставиле су да изводе операције и нападе на курдске Сиријске демократске снаге (СДФ).

Није јасно да ли ће турске оружане снаге и њихови милитанти у блиској будућности покренути било какву офанзиву у западној Хасаки; међутим, ако се одлуче, ризикују да налете на руску војну полицију која је тамо дубоко укопана.

Клинтонова креће у паклени лов, Трамп је на нишану, али она заправо циља много већи плен. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА