Најновије

ВУЧИЋ ЧЕСТИТАО НОВОМ АМЕРИЧКОМ ПРЕДСЕДНИКУ: Нема ништа часније од служења домовини, уверен сам да ћемо у Вама имати партнера

Председник Србије Александар Вучић упутио је честитку председнику Сједињених Америчких Држава Џозефу Бајдену поводом његовог данашњег ступања на дужност, пожелевши му добро здравље и много успеха на добробит САД и свих америчких грађана, саопштено је у Београду.

Aлександар Вучић (Фото: Јутјуб)

Вучић је навео да верује да ће Бајден дужност председника обављати "са истинском посвећеношћу, неисцрпном енергијом и јасном визијом, која одликује Вашу дугу политичку каријеру и богато државничко искуство".

"Нема ништа часније од служења домовини, не посустајући пред великим изазовима, какве носе неизвесна времена са којима је свет сада невољно суочен", написао је Вучић.

Вучић је подсетио да се ове године навршава 140 година од успостављања дипломатских односа Србије и САД и да су до сада обележавани "важни јубилеје из заједничке историје, сећајући се светлих примера нашег савезништва на страни истине и правде".

Ти примеру су, наставио је Вучић, "били снажан подстицај да ми, у Србији, настојимо да односе са САД вратимо на ниво истинског партнерства, какви су били и какви треба да буду, упркос ожиљцима које су оставила времена неразумевања и неслагања".

"Уверен сам да ћемо, уз медусобно поштовање и заједничке вредности, у Вама имати партнера за јачање политичког дијалога и економске сарадње", поручио је Вучић.

На крају честитке Вучић је позвао Бајдена да посети Србију и изразио наду да му је претходни боравак 2016. године у Београду "остао у лепом сећању", као и наду да је "жеља за богатијим српско-америчким везама обострана".

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА