Најновије

ДОДИК НЕЗАДОВОЉАН ПОТЕЗОМ ЦИК: Њихова одлука чист етнички инжењеринг!

Одлука ЦиК БиХ да поништи изборе у Добоју и Сребреници је "чист етнички инжењеринг", изјавио је данас председавајући и српски члан Председништва БиХ Милорад Додик.

Милорад Додик. (Фото: Јутјуб)

Додик је на прес конференцији, после разговора са градоначелником Добоја, рекао да је та одлука ЦИК-а "усмерена против Републике Српске, али исто тако то је и припрема за наредне изборе".

- Желе да се ослаби СНСД. Сва српска гласачка места у Сребреници су поништена, а два бошњачка нису. Овде се ради о чистом инжењерингу. ЦИК је под чистим управљањем странаца - рекао је Додик.

Поручио је да се ово није смело догодити и додао да одлука ЦИК-а представља озбиљан преседан.

- Град Добој је кренуо у развој. Гради се ауто-пут, болница, дворана и сада неко то жели да заустави - кзао је Додик, који је и лидер СНСД-а, пренела је Радио телевизија Републике Српске.

Додик је казао да је овде реч и о једној срамотној коалицији СДС-а и ПДП-а, односно Мирка Шаровића и Бранислава Бореновића.

- Не могу да пониште довољно избора у Републици Српској колико ћемо ми победити. Тамо где су Срби, покушава се наметнути да Срби не поштују закон. Ово је директно у функцији политичког Сарајева. Сва изборна права у Добоју и Сребреници су поништена. Ми ћемо се жалити Суду, мада је и то безвезно, јер је то све једна структура - рекао је Додик и најавио да ће СНСД започети активности за бојкот избора 2022. године.

Летелица пала у Њујорку, погинули припадници Националне гарде Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА