Најновије

ОВО ЈЕ БРУКА! "Костић нек да оставку и учлани се код Соње Бисерко или у Хелсиншки одбор!" (ВИДЕО)

Ово бесмислено и јадно саопштење историјског одељења САНУ, то је још једна брука, али именом нема никог, него је изгледа цело одељење стало иза тога. Они се чак онако невешто захваљују Костићу, јер без његове подршке наводно све то око Косова не би могли да раде, рекао је др Миша Ђурковић са Института за европске студије, гостујући у емисији Реч продукције Хелмкаст.

Миша Ђурковић. (Фото: Јутјуб)

- Ово саопштење је непримерено академији. Какав линч и каква хајка? Као појединац, Владимир Костић може да прича шта хоће, али председник академије не може да говори противуставно и да прича шта хоће. Са таквим ставоима, нек да оставку, нек направи невладину организацију, нек се учлани у Хелсиншки одбор. Његови ставови су идентични ставоима Соње Бисерко, Чеде Јовановића или Ненада Чанка – примећује Ђурковић. 

Он је рекао да поменуте људе поштује јер представљају оно што говоре, међутим, „у САНУ не може тако да се говори“. 

- Прозвали смо и Василија Крестића да реагује, међутим, као што видите и он брани Костића. Али једини који је изашао да брани Костића именом и презименом, и то је за поштовање, то је академик Тибор Варади. Међутим, он је изрекао неистину када је казао да је председник САНУ погрешно интерпертиран. То једноставно није тачно. Костић од 2015. године континуирано у више наврата је наступао са оваквим ставом – навео је Ђурковић, додавши да међународно правно Косово и Метохија не постоји другачије него као део Србије „и то је чиста прича“. 

Говорећи о суботњем протесту чији је био један од организатора, он је констатовао да је то први пут да српски народ протестује против своје академије. 

- То не звучи нормално, али живимо у ненормалним временима, када институције које би требало да припадају српском народу почињу да раде другачије. И постоји петиција коју је потписало у првом цугу 93 истакнутих личности, а потом је то настављено.  Засад су потписала само два академика – рекао је он.

Говрећи о религији, казао је да без религије нема ни морала. 

- Чињеница да је религија код Срба након 1945. године сведена на ограничен домен, црква је прошла голготу, побијен је велики број свештеника, а многи су завршили у казаматима. Нисмо имали заштиту Ватикана, као католичка црква. Тек другом половином осамдесетих црква је почела да се буди – навео је он.  

Ђурковић подсећа коју смо „врсту духовног распада наследили“, али додаје да је „ипак једна генерација владика урадила много на обнови духовности, што је тежак процес“. 

- Са друге стране постоје корпорације, сатанисти фактички, које управљају водећи се пре свега интересом. Имамо код нас две телевизије које стално врте ријалитије, једна од њих за једно вече узме 5,4 милиона евра на порукама које људи шаљу. Проблем је што се генерације образују на нечему што је пре свега противзаконито, а онда и скандалозно. Проституција се намеће као модел понашања и то је глобални феномен. Богу хвала постоји једно језгро здравог света које треба сачувати, и има таквих људи пре свега везано за црвке, и код муслимана за џамије – нагласио је саговорник Хелмкаста. 

Он је рекао и да је „елита код нас полусвет са купљеним дипломама“, а говорио је и о најави закона о геј браковима .

Ђурковић је говорио и о Црној Гори рекавши да је то српска држава и да је конструкција црногорске нације лаж. 

- Неки део је отпао, и хоће да прави некакву црногорску нацију. Али немају право да припаднике српског етноса терају да морају да се уписују у црногорску нацију да би они некако намакли пар стотина хиљада. То је оно што неће моћи више да се ради. Попис мора да се уради, и сматраћу за велики неуспех нове власти ако се то не деси. Очекујем да ће Срба бити између 35 и 40 одсто – казао је Ђурковић.

Милов брат ојадио Србију за 6.500.000 евра! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА