Најновије

ПОСЛЕДЊЕ УПОЗОРЕЊЕ ЛНА: Хафтар више неће толерисати вршљање по Либији, моћној сили стављено до знања!

Главна команда Либијске народне армије (ЛНА) упозорила је ове недеље покушаје кршења суверенитета Либије, било продирањем у територијалне воде, копнене границе земље или њен национални ваздушни простор.

Либијска народна армија. (Фото: Јутјуб)

Главна команда је саопштила да је, кроз праћење рада јединица за надзор и упозоравање, постало очигледно да страни авиони покушавају да уђу у либијски ваздушни простор без координације или претходне дозволе либијских надлежних власти којима је поверен задатак успостављања потребних аранжмана за прелазак авиона, преко међународно познатих линија.

Главна команда ЛНА упозорила је да би сваки покушај продора у либијски ваздушни простор "могао да изложи летелицу ризику да га либијска ПВО пресретне и уништи".

Иако Либијска народна армија није конкретно именовала страну земљу или ентитет који је извршио летове и испоручио опрему у Либију, порука је несумњиво била намењена Турској, која је тренутно највећи подржавалац Владе Националног споразума са седиштем у Триполију (ГНА).

У последње време примећени су турски авиони и бродови који су кренули ка и из Либије, упркос упозорењима Либијске народне армије због илегалне испоруке оружја у земљу.

Откривено да ли ће се састати Путин и Бајден! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА