Најновије

ЗЛОЧИНАЦ ХОЋЕ „ВЕЛИКУ АЛБАНИЈУ“ И УГРОЖАВА МИР НА БАЛКАНУ: Европа ћути, док Харадинај прети!

Готово свакодневно из Приштине се чују запаљиве изјаве које не представљају удар само на Србију већ и на мир на целом Балкану али међународна заједница, као по договору, увек занеми пред тим претњама.

Харадинај (Фото: Јутјуб)

Више пута су Хашим Тачи, Авдулах Хоти, Кадри Весељи, Аљбин Курти и Рамуш Харадинај претили Србији, чиме су у Приштини скупљали јефтине политичке поене, не водећи рачуна о томе што њихове бесмислене изјаве нарушавају мир и распирују „мржњу на терену“.

Последња таква изјава о спајању такозваног Косова и Албаније и стварању „велике Албаније“, коју потписује Рамуш Харадинај, удара на територијални интегритет не само Србије, већ и Северне Македоније, Грчке и Црне Горе. Присаједињење лажне државе Косово, очигледно, није само стратешки циљ Приштине већ се за то залаже и Тирана. А Европска унија и даље ћути.

- Ако би евентуално дошло до формалног проглашења уједињења Косова и Албаније, онда би Албанци и у другим земљама и те како били охрабрени да крену истим путем. И то је реална опасност по регион. Претња је веома озбиљна јер то није само прича за предизборну кампању већ се систематски ради на томе - нагласио је Милован Дрецун, председник скупштинског Одбора за КиМ, и истакао да се тиме показује зашто су неуспешни разговори између Београда и Приштине и зашто се Приштина панично боји стварања Заједнице српских општина.

Министар Ненад Поповић каже да Рамуш Харадинај све то чини како би га спонзори такозваног Косова, чији крајњи циљ и јесте стварање „велике Албаније“, подржали као могућег кандидата за председника те неуставне творевине. Он подвлачи да Харадинај и његови спонзори никако да схвате да са данашњом Србијом и њеним државним руководством није могуће разговарати језиком уцена, притисака и претњи.

- Харадинај је увек био мали политички миш, од кога реално у преговорима Београда и Приштине апсолутно ништа не зависи. Он је обичан извођач радова оних који га годинама држе у политичком животу, скидајући га и враћајући га на функције у зависности од процене њихових интереса на Балкану - навео је Поповић.

Министар Александар Вулин истиче да Рамуш Харадинај заслужује презир и казну, али да су опаснији од њега они који ћуте о његовим ратним злочинима и претњама „великом Албанијом“.

- Харадинај је својим глупостима и претњама опасан највише за Шиптаре, чије главе би да баца и троши како би покушао да у реци крви сачува себе од суда и робије. Од Харадинаја су опаснији они који ћуте о његовим злочинима и они који допуштају да нарко-кланови са Косова трују децу Европљанима. Пошто Европа ћути док вођа нарко-картела прети „великом Албанијом“, нека ћути и када Срби кажу да желе да живе у истој држави. Све што ЕУ допусти Шиптарима, мораће допустити и Србима - поручио је он. 

Духанај: Харадинајеве изјаве наносе штету

Политички аналитичар Љеон Духанај казао је да су Харадинајеве изјаве националистичке и да оне наносе штету. Он сматра да такозвано Косово неће решити своје проблеме ако се припоји Албанији.

Милов брат ојадио Србију за 6.500.000 евра! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА