Најновије

БОЛНО СВЕДОЧЕЊЕ ИВЕ ИЛИНЧИЋ: Гледала сам Мику као оца, а злостављао ме годинама!

Глумица Ива Илинчић (24) четири сата је јуче у Вишем тужилаштву у Београду сведочила о сексуалном узнемиравању које је наводно у континуитету преживљавала неколико година у школи гуме коју је држао редитељ Мирослав Мика Алексић (68).

Ива Илинчић и Мика Алексић (Фото: Јутјуб)

Дан пошто је о злостављању говорила њена колегиница Милена Радуловић (25), млада глумица, како сазнајемо, детаљно је говорила о данима ужаса у чувеној школи.

Прво није веровала

- Ива је, као и Милена, како произлази из исказа који је дала, први пут злостављана са 17 година. Није била силована, али јесте сексуално злостављана, и то у континуитету у просторијама школе. У потресном сведочењу о ономе кроз шта је пролазила испричала је да у првом тренутку није веровала у оно што се дешавалао, јер је „Мику гледала као другог оца“, али и да је чак у неком периоду живота кривила себе - каже извор Курира.

Према његовим речима, млада глумица је признала да је покушавала дуго да убеди себе да није онако како делује, али да је с годинама постала свесна да је Алексић вероватно дуго и континуирано злостављао и другу децу. - Покушавала је да пронађе оправдање јер је, како је рекла, волела групу и људе који су у њој, доживљавала их је као чланове своје породице. Ипак, када је Мика током припрема за пријемни свој кабинет користио као место на ком је, када погледа из ове перспективе, одводио њу, али и друге девојке, а потом их злостављао, схватила је да није сама и да је оно што јој се дешава лоше - додаје наш саговорник.

Како каже, Ива је током четири сата у тужилаштву говорила о догађајима од првог дана када је са 10 година, као још дете, прешла праг школе у којој је доживела досад најгоре животно искуство, али и о данима када је престала да буде део групе. - Дала је потпуну слику о томе како се Мика понашао према својим ученицима, пре свега ученицама, како их је научио многим корисним стварима у животу, али их, с друге стране, учинио несигурним особама, којима је покушао да се наметне као најбитнији ауторитет у животу, без ког не могу и никада неће моћи. Стекао је њихово безгранично поверење, а из онога што је Ива сведочила закључује се да је Алексић покушавао да децу држи под контролом чак и када су од њега отишла на факултет - додаје он.

Прошириће истрагу

Према речима нашег саговорника, глумици из серије „Жигосани у рекету“ присећање на све што јој се догодило тешко је пало и била је веома потресена.

После Иве и Милене, највероватније током наредне недеље, о својим искуствима пред тужилаштвом требало би да сведоче још четири младе глумице, које су раније поднеле пријаву за сексуално узнемиравање. Одлуком о покретању истраге, Алексић, који је од понедељка у притвору Централног затвора, сумњичи се за осам силовања и седам недозвољених полних радњи над шест девојака. Међутим, како извор Курира открива, очекује се да истрага ускоро буде проширена: - У полицију се јавио велики број девојака и, после узимања изјава од свих њих, не искључује се могућност да истрага буде проширена.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА