Најновије

ДОКАЗ КОЈИ СВРГАВА МИЛА: ДИК није имала кворум за проглашење Ђукановића за председника ЦГ? (ФОТО)

Двојица судија Уставног суда Миодраг Иличковић и Милорад Гогић кроз издвојено мишљење непристрасно су утврдили чињенице – необориве и лако доказиву истину да Државна изборна комисија није имала кворум за проглашење Мила Ђукановића за председника Црне Горе, навео је Василије Миличковић у допису адресираном на црногорског премијера Здравка Кривокапића а који је достављен порталу ИН4С.

Мило Ђукановић (Фото: Јутјуб)

Дакле, већина у ДИК-у коју контролише Ђукановић, наводи Миличковић, тврди и тврдиће да су 2+2 =5 кад уложите жалбу Уставном суду у којем сједи четворо судија које је Мило инсталирао и заробио потврдиће одлуку ДИК-а да су 2+2=5 с тим што ће двојица судија Иличковић и Гогић издвојити мишљење да то није тачно већ да су 2+2=4 као у мом случају, али коначна пресуда УС је да 2+2 није 4 већ 5.


Фото: ИН4С

„То је владавина права у Ђукановићевој Црној Гори, то се константно дешава и такве се пресуде шампају из Ђукановићевог суда… То је уједно доказ да су ДИК и судије Уставног суда – Мило Ђукановић. Тврдим да је бесмислено њима се обраћати и њихове одлуке разматрати и прихватати то су чињенице које се лако доказују, а то значи да је Мило Ђукановић лажни председник ЦГ, да је нелегални и нелегитимни председник ЦГ и да га тако треба третирати„, истиче Миличковић.

Он додаје се они понашају бахато, па се чуду начудити не може да правници и министар Лепосавић немају ваљани правни одговор на насиље ДПС-ове већине у ДИКу и Уставном суду и на нелегитимног председника ЦГ.

„Господине Кривокапићу, сигуран сам да има адекватан правни одговор овом насиљу ДПС-а. У сваком случају хитни референдум да се именовања судија, тужилаца, судског савета и доношење свих закона простом већином (измене амандмана 4) је лагани излазак из ове блокаде, јер не постоје стотине милиона евра да приволите 10 Милових посланика да досегнете 2/3 или 3/5 већину у Скупштини ЦГ. Кохабитација са Ђукановићем је најгоре могуће решење погубно за Црну Гору„, закључио је Миличковић.

Кога је Мило избацио са листе за избор потпредседника ДПС. сазнајте ОВДЕ.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА