Најновије

ЛЕЧИ СВАКУ ТАЧКУ НА ФРОНТУ: Упознајте руски комплекс ''Пеницилин'' (ВИДЕО)

Прва серија најновијих извиђачких система Пеницилин ушла је у руску војску. За радио Спутњик војни стручњак Дмитриј Корњев говорио је о јединствености комплекса.

Пеницилин (Фото: Администрација Томске Области)

Руске оружане снаге су добиле најновије системе за артиљеријско извиђање '’Пеницилин'’. Прва серија, у складу са потписаним уговором, предата је купцу у децембру, рекао је Вјачеслав Михејев, генерални директор концерна Вега (део Руселецтроникса који је у саставу државне корпорације Ростех).

Раније је војска била снабдевена радиолокационим антибатеријским системима, који откривају непријатељске гранате и ракете помоћу радара, као и системима за мерење звука опремљеним само акустичним сензорима.

За разлику од ових комплекса, „Пеницилин“ открива артиљерију, захваљујући новом принципу комбиновања топлотног и звучног извиђања, што му даје значајне предности, рекао је главни уредник сајта Military Russia Дмитриј Корњев.

„Пеницилин" је прилично необичан комплекс. То је комплекс звучно-топлотног извиђања артиљеријских оруђа, минобацача и тактичких пројектила непријатеља. Главна предност таквог извиђачког комплекса је што је пасиван, нема радар, не може се открити. Прати, слуша и издаје координате наводних непријатељских батерија.Ово је прилично јединствено својство, јер се, по правилу, такви задаци решавају уз помоћ радарских станица које надгледају и откривају мине, ракете, гранате и дуж путање њиховог лета израчунавају локацију лансера. могу се открити зрачењем радара и уништити, на пример, уз помоћ ваздухопловства. А „Пеницилин" се не може открити. На основу својих карактеристика, радиће на првој линији фронта ", рекао је Корњев.

Такође је рекао зашто је комплекс добио ово име.

"Можда је ово повезано са чињеницом да је пеницилин врло ефикасан лек. А такав комплекс прикривене интелигенције може "излечити" ову или ону тачку фронта", приметио је војни стручњак.

О систему који троструко убрзава рад руске војске прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА