Најновије

АМЕРИ ИЗНЕНАДИЛИ СВЕ: У тајности пројектовали авион најновије генерације конкурента Ф-35, успели да направе и прототип (ВИДЕО)

Америчко ратно ваздухопловство тврди да је тајно дизајнирало, изградило и тестирало нови прототип борбеног авиона - нешто што већина није очекивала да ће се догодити још најмање деценију.

Ф 35 (Фото: pixabay. com)

"Већ смо направили демонстратора лета у пуној величини у стварном свету и у томе смо оборили рекорде. Спремни смо да започнемо изградњу следеће генерације летелица на начин који се никада пре није догодио ", рекао је Ропер, помоћник секретара Ваздухопловних снага за набавке, технологију и логистику (САФ АК), извештавају Дифенс Њуз.

Можда је борбени авион шесте генерације већ полетео.

Према извештају, ваздухопловство је успело да развије нови ловац у изненађујуће кратком периоду од око годину дана, прво конструирајући своју виртуелну верзију, а затим настављајући да прави прототип лета у пуној величини.

Ропер није понудио никакве информације о томе колико је прототипских летелица полетело, који су их произвођачи произвели, и није рекао ништа што би имало било какве везе са било којим аспектима дизајна летелице.

Оно што је важно, према америчком физичару и спољнополитичком стратегу, јесте да је ваздухопловство доказало да може да поседује најсавременије напредне производне технике за изградњу и тестирање виртуелне верзије свог следећег ловца.

Ропер је рекао да ово није само нешто што можете применити на ствари које су једноставни системи с обзиром на Боинфов Т-7 Ред Хок, први ваздухопловни авион изграђен коришћењем дигиталног инжењеринга, развоја софтвера и отворене архитектуре.

Идемо са најсложенијим системима икад направљеним и тестираним помоћу нове дигиталне технологије, рекао је Ропер.

Ваздухопловство је конструисало нови ловац као део свог програма ваздушне доминације следеће генерације (НГАД), који се наводно нада да ће направити авион који ће допунити или, потенцијално, заменити Ф-22 Раптор.

Направљено је 186 Раптора, са тренутно око 64 ловца пете генерације спремних за борбу, наводи се у саопштењу.

Ропер није прецизирао када би ваздухопловство могло да започне производњу нове летелице следеће генерације, напомињући да ће се то догодити "прилично брзо".

Иако би одлука о куповини авиона могла утицати на фискални буџет за 2022. годину, програм НГАД могао би потенцијално "уздрмати" одбрамбену индустрију, пишу аналитичари.

Уколико се ово догоди у блиској будућности, нови "изазивач" могао би потенцијално да угрози програме Ф-35 и Ф-15ЕКС.

Ропер је додао да би напредне производне технике укључене у изградњу НГАД-а могле да отворе врата новим добављачима, потенцијално дајући оснивачу СпацеКс-а Илону Маску прилику да дизајнира конкурента Ф-35.

Америка је на ивици грађанског рата. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: logicno.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА