Најновије

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ФОТО) НОВИ КРВАВИ НАПАД НА СИРИЈСКУ ВОЈСКУ: Претрпели тешке губитке, окривљена опасна група коју су створили Амери

Сиријска арапска армија је саопштила да су три војника погинула, а десет је рањено, у нападу на аутобус дуж аутопута Деир ез Зор-Палмира.

САА (Фото: Јутјуб)

Према саопштењу које преноси либански портал Ал Масдар, напад се десио око 14:30 по локалном времену у близини града Ал-Шула. Сиријска армија често користи цивилне аутобусе за транспорт војника.

Возило је упало у заседу групе наоружаних мушкараца који су отворили ватру на аутобус са јужног краја ауто-пута, пре него што су се повукли назад у пустињу.

Још увек ниједна група није преузела одговорност за напад, али је САНА објавила да су нападачи стигли из области Ал-Танф, коју контролишу Американци. Сиријска војска није потврдила ни оповргла те наводе.

У Ал-Танфу, области која се налази на тромеђи са Ираком и Јорданом, налази се истоимена америчка војна база. Управо ту Американци обучавају побуњеничку групу Мугавир ал-Тавр (Војска командоса револуције), која наводно има везе и са џихадистичким организацијама у том делу Сирије.

Исламска држава је прошлог месеца извела сличну заседу на аутобус који је превозио војнике и цивиле, и том приликом је погинуло 25 људи, а рањено је 13.

Бајден поново увео рестрикције! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА