Најновије

ПРЕДСТАВЉЕН НОВИ ЛЕК ПРОТИВ КОВИДА: Нема нежељених ефеката, а основни састојак је свима познат

Председник Венецуеле Николас Мадуро промовише "чудотворни" лек за који тврди да лечи ковид-19 без нежељених дејстава, а ове тврдње, међутим, не подржава наука, кажу лекари.

Вирус корона (Илустрација: Pixabay)

Мадуро је у недељу представио Карвативир, оралну суспензију за коју тврди да је тестирана на пацијентима у болници у Каракасу и у спортском центру коришћеном као привремена ковид болница, преноси Ројтерс.

Лек је прошао кроз девет месеци проучавања, испитивања, клиничке примене на јако болесним људима који су били на респираторима и успели смо да их опоравимо, рекао је венецуелански председник током телевизијског преноса у недељу.

Он је течност описао као "чудотворне капи Хосеа Грегорија Ернандеса", венецуеланског доктора који је живео у 19. веку и којег је Римокатоличка црква прошле године прогласила блаженим, без навођења њених активних састојака.

Министарство информисања није одмах одговорило на захтев за коментар.

Лекари наводе да се Карвативир базира на мајчиној душици, биљци која се вековима користи у традиционалној медицини, али чији ефекат на корона вирус није утврђен.

Венецеуланска Национална академија за медицину је у саопштењу које је издала јуче навела да Карвативир "поседује терапеутски потенцијал против корона вируса".

Без обзира на то паметно је сачекати још података из испитивања како би га сматрали леком против ковида, наводи се у саопштењу.

Какав хаос је настао у фабрици АстраЗекека, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА