Најновије

ИСПЛИВАЛИ ТАЈНИ ПОДАЦИ О МИКИ АЛЕКСИЋУ: Овај рачун открива колико је учитељ био немилосрдан

Последњих неколико дана много се прашине дигло кад су у јавност изнете оптужбе за силовање и недозвољене блудне радње на рачун дојучерашњег угледног учитеља глуме Мике Алексића.

Мика Алексић (Фото: Јутјуб)

Након одлуке Алексићеве супруге и професорке на ФДУ Биљане Машић да затвори школу глуме, што је саопштила родитељима деце на заказаном састанку, истражено је колико су супружници приходовали од школе глуме на месечном нивоу, при чему се открило да се ради о вртоглавом износу. Наиме, према сведочењу глумице Ђурђине Радић, један час у Алексићевој школи глуме је коштао 60 евра.

Папрено

- Код Мике сам ишла седам година (спорадично додуше, јер некад нисмо имали новца за те часове, а ја сам осећала страшну кривицу да ми родитељи плаћају нешто тако скупо, чак и кад бисмо дошли до неког новца), па сам често ескивирала, а и реално, веома је упитно колико је квалитетно утрошено време да после школе плаћаш 60 евра, а да ти неко говори да си глуп, дебил, дебео и лењ, и притом да урла ко из мозга док ти све то говори - написала је млада глумица, између осталог, на свом Фејбук профилу после Алексићевог хапшења. 

Рачуницу није било тешко извести: ако је, као што су медији писали, школа имала 60 полазника, распоређених у три групе, а свака група је похађала два часа недељно, долазимо до вртоглаве суме од бар 28.800 евра месечног прихода! Такође, можемо да закључимо да су родитељи сваког ученика месечно плаћали око 500 евра за Алексићеву педагогију.

Тајни податак

Како се сазнаје, Мирослав Алексић је новац од деце узимао након сваког часа, и то по принципу новац на руке, што даље имплицира да се огромна количина новца на месечном нивоу сливала у Микин буђелар. Премда је "Ствар срца" у Агенцији за привредне регистре била евидентирана као продукцијска кућа, па није имала потребну документацију за издавање дозволе која ће омогућити извођење наставе, поставља се питање да ли је Алексић пријављивао приходе од поменуте школе и колико је зарађивао, али ти подаци од Пореске управе нису добијени, јер они нису јавни.

- Сходно члану 7 Закона о пореском поступку и пореској администрацији, сваки документ, информација, податак или друга чињеница о пореском обавезнику до којих се дошло у пореском, прекршајном, предистражном или судском поступку сматрају се тајним податком и чувају као такви - одговорено је из Бироа за информисање Пореске управе.

Север Сирије врви од руског присуства, од Амера ни трага ни гласа. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: objektiv.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА