Најновије

СВЕ ИХ ПОНИЖАВА: Вучић шашољи Дачића као куче, све се трпи зарад власти и пара (ВИДЕО)

Председник Србије Александар Вучић приликом откривања споменика Стефану Немањи на Савском тргу, демонстрирао је количину уживања коју му пружа функција, макар у близини министара и коалиционог партнера Ивице Дачића.

Вучић шашољи Дачића (фото: Твитер видео принтскрин)

И овај пут на мети му је био председник Народне скупштине Републике Србије Ивица Дачић којег или мази или му удара пацке. Лидеру СПС то и није нарочито сметало, што је врло вероватно директно пропорционално његовом учешћу у власти читавих 30 година, а што су твитераши вешто приметили.

- Какво је ово понижавање заправо - каже један твитераш.

Ипак, поред тога што је Дачић испратио сваку могућу власт, као издувни вентил му је на располагању увек неколико министарстава, у овом мандату трећа по важности позиција у држави, микрофон кад треба да се запева, и ћутање кад треба да се проговори на енглеском језику. А, такође, се грешкице попут Мише банане и коферчића праштају, или свађица са Дејвидом Мекалистером.

- Оно кад те није срамота ни ћушку да добијеш па ти "добар мали" дође као награда. Служба је служба, каква год да је. Битно да капље - каже један твитераш.

Уз то, и сам Дачић као да ужива у оваквом односу, судећи по подели изборног плена након прошлогодишњих парламентарних избора. А може да помене и Ђиласа ако хоће, као што му рече водитељка РТС-а Нада Гогић у паузи за рекламе.

Највећу подршку у борби са опозицијом која је бојкотовала  изборе напредњаци су очекивано добили од свог најважнијег партнера СПС-а. Након изборних резултата и солидних СПС-ових 9,38% председник социјалиста Ивица Дачић дао је безрезервну подршку председнику напредњака Александру Вучићу, рекавши да он неће радити против Вучића, да жели наставак сарадње са СНС, а уколико СПС већински буде хтео да ради против председника, он више неће бити лидер СПС, што је Вучић очигледно схватио за зелено светло за овакве "изливе нежности".

Мало је рећи да су људи из СПС били шокирани када се сазнао нови састав Владе, у којој није било Ивице Дачића, који је постао председник Скупштине, као и чињеницом да су остали без министарства енергетике, које је готово по обичају било резервисано за СПС.

Осим тога, константни напади нове министарке енергетике Зоране Михајловић на некада недодирљивог директора Србијагаса Душана Бајатовића, говоре у прилог да СПС може бити једино захвалан на томе што је остао у власти, а и њеног каснијег сукоба са Ивицом Дачићем где га је, парафразирајмо, назвала привеском СНС-а.

А Вучићеви пријатељи Немци враћају Србе са границе чак и са негативним ПЦР-ом, опширније ОВДЕ.

Извор: Директно

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА