Најновије

(ИНТЕРВЈУ) “ЗАЈЕДНИЧКА БОРБА НА КОРИСТ СРПСТВА И СРБИЈЕ“ Српска десница именовала повереника за Северну Србију

Српска Десница наставља да оснажује одборе широм Србије. Овај пут, једногласним избором за повереника за Северну Србију изабран је Миленко Ласица.

Ласица и Вацић (Фото: Српска десница)

„Задовољство нам је да једногласним избором Председништва Српске деснице именовали Миленка Ласицу за в.д. повереника за Северну Србију. Први задатак господина Ласице биће подизање и оснаживање постојећих одбора широм српске Војводине, почевши од стварања новог градског одбора у Новом Саду. Пошто је расформиран одбор у Новом Саду, који већ дуже време није имао председника одбора, а који је водио претходни повереник за Северну Србију који је смењен након ,,истраге потурица“ и искључен из Српске деснице. Стуб срама за Синишу Илића! Желимо успешан рад саборцу Ласици у заједничкој борби на корист српства и Србије. Србија је вечна док су јој деца верна. Живела Србија!”, наводи се у саопштењу Српске деснице.

„Иако се прави наратив да је северна српска покрајина легло антинационалне и несрпске мисли, то је лаж. Управо је Војводина не само у последњих десет или двадесет година, већ кроз векове била стуб српства, патриотизма и деснице. Овде се пркосило окупаторима, рађала култура, живело и гинуло за Србију. Наш је посао да тај дух, енергију и став већине култивишемо и да први понесемо тај барјак”, каже за Националист Миленко Ласица, нови повереник покрајинског и новосадског одбора Српске деснице.

Зашто то СД већ није урадила до сада?

Треба имати у виду да, поред силне енергије Мише Вацића и великог броја чланова, ми јесмо млада странка. Као такви, нормално је да имамо и грешке, па да се повремено у наше редове инфилтрирају и они који то не заслужују. Такви се брзо одстране и препознају, а на једног погрешног иде сто исправних. И у претходним годинама Десница је имала низ акција, била брана сепаратистима и промовисала тековине српске Војводине, али сада, зрелији, из треће брзине пребацујемо у пету. Намерно спомињем све добронамерне грађане Србије, јер ми нисмо шовинисти, већ здрави националиста чија су врата отворена за све који воле Србију, без обзира на националност и веру.

Очекујете ли да у перспективи преузмете одговорност и будете власт?

Свакако и да кроз власт остваримо своје програмске циљеве. Међутим, нама је циљ да до тада окупимо, мобилишемо и саберемо мислеће, храбре, одважне Србе и Српкиње и све добронамерне грађане и да постанемо тачка окупљања здраве приче, да докажемо и покажемо да јесмо истинска снага и нешто ново и аутентично.

Како коментаришете оптужбе да сте и у Новом Саду и Војводина помоћна нога власти?

Ми више волимо Србију него власт и функције, за разлику од прозападне и издајничке опозиције. Ми јесмо опозиција, али нисмо опозиција разуму и добрим одлукама. Конкретно, градоначелник Новог Сада имаће од нас највећу подршку када уводи бесплатне вртиће што никада нико пре није урадио, али ћемо бити и најжешћи критичари и противници када знамо да је Чанак део власти, што је недопустиво. Принципи и доследност су лична карта и Деснице и нашег председника Вацића. Такође, када причамо о „опозицији“, битно је додати да ми не мрзимо никог на личној основи, већ да имамо огроман проблем са програмима и идејама одређених политичких чинилаца који су погубни и разарајући за Србију.

Шта ће се догодити у Никшићу, сазнајте ОВДЕ.

Извор; Националист

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА