Најновије

ЗАВРШЕНА СЕДНИЦА КРИЗНОГ ШТАБА: Одлучено да ли ће бити попуштања мера

Чланови Кризног штаба за борбу против ковида 19, састали су се у 9 сати у Палати Србија како би одржали прву седницу након појаве новог, британској соја овог вируса.

Дарија Кисић Тепавчевић (Фото: Влада Србије)

Анализирана је епидемиолошка ситуација, а речи је било и о новом соју, као и о вакцинацији у нашој земљи.

Засад нема укидања противепидемијских мера, како је навела министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и чланица Кризног штаба, др Дарија Кисић-Тепавчевић.

Кисић-Тепавчевић је после седнице Кризног штаба навела да је досад у Србији ваксинисано 415.000 грађана против корона вируса.

Није укинута ни мера која се односи на обавезан негативан ПЦР тест за улазак у Србију из Мађарске.

Брнабић је у Скупштини Србије, одговарајући на посланичка питања, рекла да ће замолити медицински део Кризног штаба да погледа тренутне епдиемиолошке параметре у Србији и Мађарској.

"Учинићемо све да, уколико је то безбедно и не видимо претерани ризик, да оно што у овом тренутку важи за Бугарску и земље Западног Балкана, важи и за Мађарску, која је нама најбољи могући партнер, и политички и економски, и на сваки други начин", рекла је Брнабић.

Она је одговарала на питање шефа посланичке групе Савеза војвођарских Мађара Балинта Пастора зашто је за улазак у Србију из Мађарске потребан ПЦР тест, док, како је рекао, није потребан за улазак из Северне Македоније, Албаније, БиХ, Црне Горе и Бугарске.

Пастор је замолио премијерку да убеди медицински део Кризног штаба да се укине мера уласка из Мађарске уз ПЦР тест и додао да грађани не иду у Мађарску у куповину, већ због породичних и пословних веза.

Брнабић је изразила огромну захвалност мађарској влади, премијеру Виктору Орбану и министру спољних послова Петеру Сијарту на свему што су учинили да помогну Србији и током епидемије корона вируса.

"Свакодновно сам у контакту са минстром Сијартом због вакцина. Заједно се, братски и партнерски боримо, размењујемо информације, колеге из мађарске владе су нам много помогли око многих важних ствари, у вези са Синофарм и Спутњик V вакцинама, они су ту за нас увек", рекла је премијерка.

Шта је Лукашенко упозорио Путина прочитајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА