Најновије

ДО САДА НЕВИЂЕНА ФОТОГРАФИЈА ИЗ ДАЛМАЦИЈЕ: Италијани хватају и спроводе усташе, откривен важан детаљ! (ФОТО)

Усташки злочини у НДХ били су толико монструозни да су запрепастили и нацистичку Немачку и фашистичку Италију. Из Хитлерове команде стизале су депеше у којима су усташе "опомињане" да у концетрационим логорима смање "фабрику смрти" и да престану да убијају са таквом "преданошћу". Логори НДХ били су једини логори где су људе убијали ножевима.

Усташе. (Фото: Јутјуб)

Усташе нису презале да убијају, кољу, силују и масакријају жене и старце. У Јасеновцу су знали да у једном дану побију хиљаду људи одједном, само једним ножем. Посебно су монструозни били према деци и једини су у Другом светском рату имали дечје логоре. У таквим логорима у Сиску, Јастребарском и Крижевцима систематски је убијено више хиљада деце, махом са Козаре и Баније, где је живео српски народ. 

У Поткозарју након Другог светског рата није било куће која није остала без неког свог у усташким злочинама, а на стотине породица је затрто у логорима. У масакру који се догодио у Глини 1941. године усташе су у цркви извршиле покољ над Србима убивши притом стотине доведених.

Фотографија на којој фашистички италијански војници приводе усташе због страшних злочина почињених над Србима говори да су били такви крвници да су успели да запрепасте чак и њих.

Војска кренула у жесток напад на Исламску Државу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА