Најновије

СТЕЖЕ СЕ ОБРУЧ ОКО ДИКТАТОРА: "Мило прави грешку за грешком, то ће довести до његовог пада"

Ђукановић је хомогенизовао противнике у парламенту и ојачао нову власт, каже директор Друштва за истраживање политике и политичке теорије Владимир Павићевић.

Мило Ђукановић. (Фото: predsjednik.me)

Он је говорио након одлуке председника Црне Горе да врати Закон о изменама и допунама Закона о слободи вероисповести на поновно одлучивање у скупштину.

– Мило Ђукановић прави грешку за грешком – каже Павићевић за Танјуг и додаје да црногорски председник наставља да одлучује против воље грађана Црне Горе.

Сада је, како објашњава Павичевић, одлучио да скупштини врати измењени Закон о слободи вероисповести и још неколико закона да се о њима поново одлучује и подсећа да се цела Црна Гора дигла на ноге управо поводом тог закона, те да је било масовних протеста и просветитељске литије.

– Својим понашањем Ђукановић највећу штету доноси својој партији ДПС. Ефекат ове најновије његове одлуке је следећи – хомогенизовао је своје противнике у парламенту, ојачао нову власт, а своју партију усмерио ка екстремном полу црногорске политике што по логици ствари значи слабљење подршке у бирачком телу – објашњава Павићевић.

По свему што видим, закључује он, судбина Миловог ДПС биће слична судбини странке Бориса Тадића у Србији.

Иначе, председник Црне Горе Мило Ђукановић јуће је вратио на поновно одлучивање законе које је донела Скупштина на седници 29. децембра 2020. године, а међу њима и измене Закона о слободи вероисповести.

Разлог за то је, како наводи, отворено питање кворума на седници на којој су ти закони усвојени, као и правно питање мандата два посланика.

Италијани хватају и спроводе усташе! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА