Најновије

ПОСЛЕ 10 МЕСЕЦИ: Омогућена посета геронтолошким центрима

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић Тепавчевић изјавила је за РТС да је сваки геронтолошки центар јединствен сам по себи, али постоје одређена правила и захтеви који су потребни да би се дозволила посета, а један од њих је да није било случајева ковида у претходних 14 дана.

Дарија Кисић Тепавчевић (Фото: Јутјуб)

Кисић Тепавчевић је рекла да су корисници геронтолошких центара због година старости и различитих придружених обољења у највећем ризику за настанак различитих компликација, па је основна превентивна мера била забрана посета.

Према њеним речима, у нашој земљи више од 10 месеци они нису видели своје најмилије и и сада су се стекли услови да је то могуће под одређеним околностима.

Објаснила је и да, ако је била пријављена епидемија, мора да се сачека да се одјави, а предуслов је двоструки максимални инкубациони период након последњег пријхављеног случаја болести.

Такође је потребно да је корисник комплетно вакцинисан и да је од последње дозе прошло намање недељу дана.

Кисић Тепавчевић је указала да је потребно примењивати и остале превентивне мере од момента заказивања посете, вођења евиденције о посетама и свим даљим корацима. 

Рекла је и да дате препоруке геронтолошким центрима о посетама, тако да већ од данас могу да планирају своје активности у том смеру.

Каква су наша права код потраживања, сазнајте ОВДЕ.

Извор: ФоНет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА