Најновије

СКАНДАЛ УЗДРМАО СРБИЈУ! “Вучић није прислушкиван, већ особе с којима је био на вези” (ВИДЕО)

Афера прислушкивање председника Александра Вучића недељама уназад је у фокусу јавности, а по свему судећи, све је више доказа који иду у прилог томе да је немогуће било прислушкивање без знања Безбедносно-информативне агенције (БИА), а самим тим и директора исте Братислава Гашића, иначе блиског сарадника првог човека Србије. На ову тему, у емисији "Међу нама" на телевизији Нова С, говорио је и адвокат Владимир Гајић, који је истакао да је више вероватно да су службе упале у разговоре председника са особама које су биле "на мерама".

Александар Вучић. (Фото: Јутјуб)

Гајић је, најпре, истакао да је јасно да афера прислушкивање председника не постоји, те да је она послужила да власт скрене пажњу са случаја “Јовањица”, а који је у том тренутку био у жижи интересовања јавности. Како је додао, више вероватно је да је председник разговорао са особама које су биле безбедносно интересанте, па је “упао” у мере.

“Крушик, Јовањица и прислушкивање, то је један исти предмет. Имате исте актере, исте организаторе. Ово прислушкивање, шта је његова главна основа? То прислушкивање је измислио председник Вучић, оно не постоји. Он никада није био прислушкиван, нити је могао да буде. У техничком смислу је немогуће да било ко некога прислушкује без техничког кључа, а који се налази код БИА. Да Вучића прислушкује нека јединица у МУП-у, Дијана Хркаловић, Дејан Миленковић Багзи или Папић – то је немогуће. Овде се догодила друга ствар, наиме, Вучић је упадао у мере лица која су вероватно била, на основу судске одлуке, законито прислушкивана”, рекао је Гајић.

Он је додао да је очигледно реч о особама са којима председник не би требало да разговара.

“Мислим на лица са којима би било добро да председник нема комуникацију. Значи, упадао је у њихове мере и сад постоје људи који су се тиме оперативно бавили и који то знају. Поставља се питање зашто председник комуницира с тим људима? Поставља се питање, ако је тачно да је прислушкиван, а за шта тврдим да није, зашто БИА није то спречила? За то би требало да одговорају Братислав Гашић и оперативни шеф БИА Марко Парезановић! Овде председник има породичних проблема”, рекао је Гајић.

И други саговорник емисије “Међу нама”, адвокат Владимир Тодорић, сагласан је да би директор БИА морао да зна да ли је председник прислушкиван или није.

“Режимски медији говоре да је “кавачки клан”, који је био водећи од 2014. године до сада, инфилтрирао своје људе у врх полиције и тужилаштва, као и судство, и да су да су њихови људи прислушкивали и давали дозволе за прислушкивање лица. Нико нормалан не може да поверује да они људи, који контролишу безбедносне службе, нису знали за то. Прво, имају дужност да то знају, имају опрему да то знају и знали су то. И сад, нико не може да каже ко су ти људи који су то морали да знају, а увек су политички постављени људи на врху тих служби. Говоримо о директору БИА, говоримо о министру полиције, члановима Савета безбедности, укључујући и Вучића”, рекао је Тодорић и додао:

“Постоји једна техничка ствар, а то је да у овој земљи полиција не може никога да прислушкује без знања, односно техничке повезаности са Центром за прислушкивање у БИА. Центар за прислушкивање МУП је својим ликом повезан са Центром за прислушкивање у БИА. Тако да ово лажно чуђење за прислушкивање Вучића је скретање пажње с Јовањице, или да би се објаснили ти разговори који ће искрснути да ли у Јовањици 2 или Јовањици 3, а која ће се десити за пар година, када се будемо попели степеницу више на тој пирамиди мафије”, рекао је Тодорић.

Четири летеће тврђаве приспеле на Гуам, ово је јасна порука Пекингу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: nova.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА