Најновије

ДМИТРИЈ ПЕСКОВ: Европа баца на сметлиште потенцијал односа са Русијом!

Кремљ жали што Европа непромишљено и неосновано „баца на сметлиште“ потенцијал односа са Русијом, изјавио је портпарол руског председника Дмитриј Песков.

Дмитриј Песков. (Фото: ria.ru)

Портарол Кремља је интервјуу телевизији „Русија 1“ рекао да су земље Европске уније „потпуно непромишљено и неосновано бациле на сметлиште потенцијал односа са Русијом“.

Према речима Пескова, огромна количина изазова које су сада пред државама „диктира потребу за развојем овог дијалога“.

- Али сваки дан чујемо изјаве које чујемо. И не свиђа нам се то - истакао је он.

Песков је нешто раније рекао да у говору председника Русије Владимира Путина на форуму у Давосу није било никакве конфронтације и упозорења и да је то био покушај да се допре до здравог разума политичара.

Подсетимо, руски лидер Владимир Путин први пут за 12 година учествовао је на Међународном економском форуму у Давосу 27. јануара који јеове године одржан у онлајн формату. Како је рекао председник, „постоји могућност да се суочимо са колапсом у светском развоју и борбом свих против свих“.

Путин је на форуму у Давосу такође рекао да би Русија и Европа требало да се врате ка позитивној агенди и да јачају трговинско-економску сарадњу. Према речима руског лидера, „тренутна ситуација очигледно није нормална“. Шеф Русије је такође приметио да дијалог између Русије и Европе захтева искреност, ослобађање од фобија и проблема из прошлости како би се постигла позитивна фаза у односима.

Ватрени маршеви незадовољних грађана, приведено стотине демонстраната! Више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА