Најновије

ХАОС НА УЛИЦАМА ЕВРОПСКИХ ПРЕСТОНИЦА: Ватрени маршеви незадовољних грађана, приведено стотине демонстраната! (ВИДЕО)

Демонстранати су изашли на улице Данске како би се побунили против поновног закључавања осуђујући владине рестрикције услед пандемије, током марша са бакљама.

Протести у Данској. (Фото: Јутјуб)

Ватрени протест организован је ноћас у Архусу, другом по величини граду у Данској. Шетњу је организовала група која се назива "Мушкарци у црном", која се противе пандемијским мерама у земљи против корона вируса.

Многи демонстранти појавили су се на маршу са упаљеним бакљама. Неки од њих неколико ватромета испалили су ка полицији која је обезбеђивала окупљање.

Током протеста најмање једна особа је ухапшена, док је неколико других полиција накратко задржала на саслушању и разговорима.

​На догађају је било неколико великих транспарента против владине политике против затварања. "Затворите Кристијанборг, отворите друштво", стајало је на једном од транспарента, апелујући на затварање зграде владе у Копенхагену.

Данска је недавно пооштрила своја пандемијске мере, смањивши ограничење скупова на пет са 10 људи. Простори за забаву, као и ресторани и барови, и даље су затворени широм земље.

Око 5.000 противника епидемиолошких мера аустријске владе окупило се данас у центру Беча, на забрањеном протестном скупу.

Аустријска полиција забранила је одржавање 15 од 17 протеста пријављених за овај викенд уз образложење да се на ранијим скуповима анти-коронаша нису придржавали актуелних мера, чиме угрожавају јавно здравље.

Међутим, анти-коронаши на то су реаговали позивом преко друштвених мрежа на литију и шетњу кроз улице Беча.

Међу учесницима, као и на претходним скуповима, били су припадници неонацистичких и дешничарских организација, хулигани и присталице теорија завере.

Пошто учесници нису носили маске, а ни придржавали се дистанце од два метра, дошло је до интервенције полиције.

Полиција је затворила трг Хелденплац, где је требало да се одржи велики протест, затварањем врата на великој капиији, што се одавно ње десило у Бечу.

Због тога су учесници протеста најпре, на тргу Марије Терезије, одржали молитву, а потом кренули у шетњу.

Током шетње долазило је до честих инцидената са полицијом.

Бечка надбискупија, уочи данашњег скупа, упозорила је у саопштењу на злоупотребу верских обреда за прикривање протеста.

Белгијски демонстрати, који називају рестриктивне мере уведене због пандемије корона вируса "инсценираним", одржали су данас протест у центру Брисела, а локални међии су пренели да је полиција ухапсила око 300 људи који су хтели да се прикључе том неодобреном скупу.

Бриселска полиција је на Твитеру позвала неколико пута људе да се не окупљају, а касније је растурила демонстрације, које су се окончале без насиља, јавио је АП.

Власти су упозориле да би нереди у Холандији, који су избили претходних дана, могли да се прошире и на суседну Белгију.

Белгијске рестриктивне мере укључују и полицијски час од 21.00, забрану неважних путовања земљом која има трећу стопу смртности на 100.000 становника (1.813, према подацима wорлдометерс.инфо) у свету.

Главни извршитељ блокирао ранч Ђукановића! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА