Најновије

ОПШТА УЗБУНА: "Русија спрема напад на турске снаге", познато и место удара

Руске снаге спремају напад на турске штићенике у окупираном сиријском граду Ал-Бабу у северном делу Алепа, изјавио је Мустафа Сејари, шеф политичког одељења "Ал-Мутасим бригаде" 2. јануара.

Руска војска у Сирији (Фото: mil.ru)

"Ал-Мутасим бригада" једна је од главних фракција такозване Сиријске националне армије (СНА), која влада областима окупираним од стране турске војске на северу и североистоку Сирије. Сејари је позвао сиријску опозицију да шаље подршку СНА како би зауставили руски напад на Ал-Баб.

- Упозоравамо међународну заједницу и Групу пријатеља Сирије на могућу руску агресију на сиријски град Ал-Баб - рекао је Сејари.

- Асадов режим и његови савезници не верују у политичко решење и припремају се за нову војну акцију и агресију - додао је он.

Сејаријеве наводе одбацио је дан касније портпарол СНА мајор Јусеф Хамуд, који је рекао да је ситуација око Ал-Баба мирна. Даље, министар одбране у привременој влади коју подржава Турска, генерал-мајор Салим Идрис, рекао је да нема опасности за град Ал-Баб.

- Све гласине о ситуацији на фронту Ал-Баба су неосноване - рекао је Идрис у изјави.

- Наше формације у региону прате ситуацију 24 сата дневно без ометања, а наша војска је у стању потпуне приправности - додао је он.

Упркос уверавањима СНА, Сиријска опсерваторија за људска права (СОХР) известила је о тешким сукобима у близини Ал-Баба 3. јануара. Међутим, сукоби су били између СНА и Сиријских демократских снага (СДФ).

Тренутно се руски напад на Ал-Баб чини мало вероватним. Ипак, битка између СНА и СДФ у близини града је могућа.

Нападнута израелска војна база. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА