Најновије

УКРАЈИНСКА ВОЈСКА КРЕНУЛА ДА ''ОСЛОБАЂА'' КРИМ И КУБАЊ: Марш у америчком стилу пун псовки (ВИДЕО)

На интернету се појавио видео снимак марша припадника Оружаних снага Украјине, праћен ''стројевом песмом'' о ''ослобођењу Крима и Кубањске области од Руса''.

Украјинска војска (Фото: Министарство одбране Украјине)

Песму активно користе украјински националисти у образовању млађих генерација. На видео снимку украјински војници у маршу певају о томе како ће заузети Крим, Кубањ и Москву. У песми се напомиње да затвореници неће бити одведени, већ ће заробљени бити посечени на лицу места. Украјински војници певали су „стројеву песму“ у стилу америчких Џи-Ај (GI) користећи псовке.

Текст песме је једноставан и језив због позива на убијање: „Нећемо заробити Московља, убићемо г на лицу места! Вратимо Крим и Кубањ, и тако даље “, - новинар Сергеј Руденко поделио је превод песме на Телеграму, питајући се како се може помирити са онима који певају тако нешто.

Украјинске власти су 2014. покренуле војну операцију против становника Донбаса, који су прогласили независност региона након пуча у Кијеву. Према међународним организацијама за људска права, од почетка грађанског рата у Украјини умрло је око 14 хиљада људи, више од 24 хиљаде је рањено.

О могућности руске инвазије на Украјину прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА