Најновије

ЈЕЗИВЕ МЕРЕ У САД! Хитна помоћ не превози пацијенте са малим шансама за преживљавање!

Званичници страхују да ће после после празничних скупова ситуација бити још гора, напоменувши да и сада на сваких 15 минута умире по једна особа.

Корона вирус. (Фото: Јутјуб)

Округ Лос Анђелес већ недељама води опаку битку против Ковид-19.

Број новозаражених је порастао у просеку са једног на пет који се тестирају на корону и добијају позитивне резултате.

"За нешто више од месец дана, округ је удвостручио број зараза, попевши се са око 400.000 случајева 30. новембра на више од 800.000 случајева 2. јануара", рекли су у понедељак здравствени званичници.

 "Нагли пораст је преплавио болнице и спустио капацитет јединице за интензивну негу у региону на нулу. У округу је сада више од 7.600 људи хоспитализованих са Ковид-19, од којих је 21% у ЈИЛ", рекли су званичници

Како болнички кревети нису доступни, екипе хитне помоћи у округу добиле су смернице да не превозе пацијенте са малим шансама за преживљавање.

А пацијенти који се превозе често морају да чекају сатима пре него што кревет буде доступан.

"Болнице проглашавају интерне катастрофе и морају да преуређују додатне просторе који би служили као болничке јединице“, рекла је надзорница Хилда Солис, назвавши ситуацију "људском катастрофом“.

Званичници страхују да ће после после празничних скупова ситуација бити још гора, напоменувши да и сада на сваких 15 минута умире по једна особа.

"Повећање броја случајева вероватно ц́е се наставити наредних недеља као резултат празника и новогодишњих забава и повратника. Вероватно ћемо у јануару доживети најгоре услове са којима смо се суочили са целом пандемијом, а то је тешко замислити", напоменуо је један од званичника.

Како број хоспитализованих расте, Агенција за хитне медицинске услуге округа Лос Анђелес (ЕМС) наложила је екипи хитне помоћи да пацијенте са малим шансама за преживљавање не превозе у болнице и да сачувају употребу кисеоника.

Пре пандемије, када су здравствени радници и ресурси били лакше доступни, пацијенти за које је мало вероватно да ће се опоравити могли су колима хитне помоћи да се превезу у болницу на лечење. Проблеми са снабдевањем кисеоником приморали су пет болница у околини Лос Ангелеса да прогласе унутрашњу катастрофу.

С обзиром на одлуку на ограничену потребу кисеоника, која ступа на снагу одмах, наглашено је да допунски кисеоник треба да се даје само пацијентима са сатурацијом испод 90%.

Локални званичници покушали су да подстакну јавност да не зове број 911 осим ако "то заиста није неопходно“, рекао је др Марк Екстајн, командант бироа ватрогасне службе у Лос Анђелесу.

Мило Ђукановић озбиљно болестан? Више о томе ОВДЕ.

Извор: Мондо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА