Најновије

ВУЧИЋЕВА ПОРУКА ЗА БОЖИЋ: Уједињени за снажнију Србију и очување националних интереса

Председник Србије Александар Вучић Божић обележава у Хиландару. Вучић је на Инстаграму, уз своју фотографију код маслине коју је, према предању, засадио цар Душан, пожелео срећан Божић традиционалним поздравом – "Христос се роди".

Вучић (Фото: predsednik.rs)

"Манастир Хиландар је величанствен, а без обзира на то што су пред српским народом велика и тешка искушења, уверен сам да заједно и уједињени можемо да учинимо нашу Србију још снажнијом и бољом за све њене грађане. Христос се роди!", стоји у Вучићевој објави на Инстаграм профилу "buducnostsrbijeav".

Председник Вучић је оценио да Србију чека тешка година и много искушења.

"Узвишено је било бити гост манастира Хиландар и манастирске братије на Божић, на најрадоснији хришћански празник. Много тога сам научио, много тога сам видео, али верујем и добио окрепљење и посебну снагу да се боримо за нашу Србију, да наша Србија буде успешнија, да наша Србија буде још снажнија, да чувамо наше националне интересе", рекао је Вучић.

Истакао је да се у Хиландару сублимишу национално, државно и духовно јединство српског народа и да је то "оно што нам је потребно да сачувамо у години пред нама, да се изборимо за здравље људи".

Захвалио се оцу Методију и монасима Хиландара на величанственом пријему и рекао да су богослужење и божићна литургија били величанствени.

"Оно што је такође важно за људе, ми ћемо да убрзамо и обнову манастира, да помогнемо на сваки могући начин и верујем да већ за две године неће бити кранова и да ће све бити завршено и да ћемо моћи свима да кажемо да осим што је то најважнији манастир за нас, да је то један од неколико најлепших и најмоћнијих манастира на свету", навео је Александар Вучић.

Председник Србије Александар Вучић који борави на Светој Гори ноћас је присуствовао божићној служби, а јутрос и литургији.

Вучић је обишао све радове на обнови манастира Хиландар, тешко страдалог у великом пожару у ноћи између 3. и 4. марта 2004. године.

Председник је навео да је завршио посету Хиландару.

"Овде кажу: или си дошао први пут, или долазиш цео живот. Враћам се ускоро! Живела Србија!", написао је Вучић у објави на Инстаграму.

Посета Вучића манастиру Хиландар је прва званична председничка посета том српском манастиру у последње две деценије. О његовој посети Светој Гори и Хиландару обавештен је и цариградски патријарх.

Више о хаосу у Америци прочитајте ОВДЕ.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА