Најновије

БОМБА ИЗ СЕВЕРНЕ КОРЕЈЕ! Ким Џонг Ун најавио развој нуклеарног оружја, изјава о САД могла би га скупо коштати!

Севернокорејски лидер Ким Џон Ун позвао је на развој напреднијег нуклеарног оружја и рекао да су Сједињене Државе "наш највећи непријатељ", објавили су у суботу државни медији.

Ким Џонг Ун. (Фото: Јутјуб)

Севернокорејски лидер Ким Џонг Ун позвао је на развој напреднијег нуклеарног оружја и рекао да су Сједињене Државе "наш највећи непријатељ", известили су у суботу државни медији.

То представља снажни изазов за изабраног америчког председника Бајдена само неколико дана пре ступања на дужност, преноси Хина позивајући се на Ројтерс.

Непријатељска политика Вашингтона не би се променила без обзира ко преузме Белу кућу, али одустајање од те политике било би кључно за севернокорејско-америчке односе, рекао је Ким, према државној новинској агенцији КЦНА.

„Наше спољнополитичке активности треба усмерити на превазилажење Сједињених Држава, нашег највећег непријатеља и главне препреке нашем иновативном развоју“, рекао је Ким током обраћања на ретком конгресу странке у Пјонгјангу.

Северна Кореја не би „злоупотребила“ своје нуклеарно оружје, рекао је Ким, али земља проширује свој нуклеарни арсенал, укључујући „превентивне“ и „осветољубиве“ ударне способности и бојеве главе различитих величина.

Ким је позвао на развој опреме која укључује хиперсонично оружје, интерконтиненталне балистичке ракете, шпијунске сателите и дронове.

Руска ратна авијација кренула у жесток напад! Пржи све под собом! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА