Најновије

УКРАЈИНСКИ И АМЕРИЧКИ СТРАХ ПОСТАО ЈАВА: Руси ''затварају'' Црно и Азовско море

Најновија радарска станица Јахрома на Криму изазваће забринутост Украјине и Сједињених Америчких Држава, изјавио је војни стручњак Максим Старчак.

Јахрома (Илустрација: РИА ФАН)

Раније је руски министар одбране Сергеј Шојгу најавио изградњу најновије радарске станице Јахрома на Криму. Нови радар ће радити у четири опсега с погледом од 270 степени.

Старчак је напоменуо да ће радар „затворити“ Црно и Азовско море, као и читав јужни део Европе. Истовремено, Јахрома ће бити интегрисана у систем упозорења на ракетни напад. Појава такве радарске станице на Криму изазваће велико незадовољство Украјине, САД и НАТО-а, преноси Nation News.

„Радар на Криму може постати оправдање за украјинске захтеве према Сједињеним Државама да повећају војну подршку. У САД то могу да користе и лобисти. Мислим да ће администрација Бајдена лако одговорити на ово. Могу се очекивати нове испоруке наоружања и војне опреме у Украјину. Друга опција такође може бити следеће појављивање америчких ратних бродова у Црном мор “, објаснио је стручњак.

Раније су стручњаци кинеског листа Соху говорили о руском оружју које је узнемирило Пентагон. Према њиховим речима, Русија активно модернизује и ствара нове врсте наоружања, што је извор забринутости америчке војске.

Каква се пометња догађа у Персијском заливу, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА