Најновије

ДНР И ЛНР ПОСТАЛЕ ЈЕДНА ТЕРИТОРИЈА: Склоњен гранични прелаз у Дебаљцеву (ФОТО/ФИДЕО)

Дана 1. октобра, на граници ДНР и ЛНР, почели су значајни радови - демонтажа прве царинске испоставе на граничном прелазу Дебаљцево.

Донбас (Фото: РИА Новости)

Радови се обављају у склопу имплементације Уговора о стварању јединствене царинске територије и развоја економске интеграције између ДНР и ЛНР -а, који је ступио на снагу дан раније, 30. септембра.

Представници царинске службе Министарства прихода ДНР тачно у 10:00 (по локалном времену) почели су да демонтирају баријере, рестриктивне знакове и друге структуре на прелазу Дебаљцево.

Луганск је потврдио да су запослени у Државном царинском одбору ЛНР од 1. октобра престали да врше царинску контролу на граници са ДНР.

Поменути споразум, поред укидања царинских испостава, предвиђа увођење заједничке царинске тарифе у републикама, јединствену процедуру за регулисање спољнотрговинских активности, јединствену методологију за статистику спољне и међусобне трговине, јединствено законодавство у област царинског уређења, укључујући идентична правила за утврђивање царинске вредности робе итд.

До сада су царинарнице радиле на сва четири контролна пункта за аутомобиле: Дебаљцево, Снежноје, Никишино и 759. километар ауто-пута М-03.

Када ће Русија лансирати ракету Циркон са подморнице, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА