Најновије

''КУРТИ РАДИ ЗА ПУТИНА'': Отвара врата руском гасу и иновацијама

Лидер АБК Рамуш Харадинај рекао је да јучерашњи споразум врац́а Косово уназад 10 година, и да је премијер Аљбин Курти потписивањем овог споразума урушио суверенитет Косова, преноси Репортери.

Аљбин Курти (Фото: Јутјуб)

"Косово је јуче добило два ударца од проглашења независности Косова, а ти ударци нису дошли споља, не од наших непријатеља, вец́ од марионетске и неодговорне владе и премијера. Потписан је споразум којим се Косово врац́а 10 година уназад. Овим споразумом Аљбин Курти снажно је уздрмао суверенитет земље", рекао је Харадинај на конференцији за новинаре.

Харадинај је такође критиковао Куртија због одбијања МЦЦ пројекта за гасовод.

"Тај човек је донео антиалбанску и антиамеричку одлуку у историји Косова. Владино одбијање гасовода директан је удар на државу, отвара врата руском гасу и иновацијама. Овај човек је започео антикосовску и антиамеричку еру. Сигуран сам да нец́е успети. Аљбин Курти је последње две радње угрозио државу Косово, прекршио заклетву као премијер. Овај човек је испунио све услове да поднесе оставку, његов останак на овом месту је опасан за државу", рекао је Харадинај.

Харадинај је наставио да критикује, називајуц́и Куртија преварантом, и каже да је испунио услове за подношење оставке.

„Курти је угрозио Косово и прекршио заклетву као премијер, и испунио је услове да поднесе оставку, на време сам приметио да је лажљив и опасан за државу“.

Он је чак оштро критиковао Куртија, рекавши да служи интересима руског председника Владимира Путина, називајуц́и владу "проруском".

"Позивам албанску патриотску левицу, не подржавајте анархистичку левицу која служи Путиновим интересима, није случајно таква одлука донета".

Шта је Милан Кнежевић поручио Дритану Абазовићу. сазнајте ОВДЕ.

Извор: Косово онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА