Најновије

ПОЉАЦИ СЕ УПЛАШИЛИ: Ако Путин крене на њих, овај регион биће кључни полигон за нападе!

Белорусија би могла да буде кључни регион за почетак офанзиве руских трупа на Пољску и Литванију, сматра колумниста портала „Дифенс“ Марцин Гавенда.

Илустрација (Фото: РИА/ Правда)

Према његовом мишљењу, ова територија је важна не само са геополитичког становишта, већ и као регион где ће се развити офанзивне и одбрамбене операције у троуглу Пољска-Литванија-Белорусија.

Таква конфигурација ће омогућити руској војсци да, уколико буде потребно, дође до Калињинградске области преко коридора Сувалки, сматра аутор.

Осим тога, у случају рата фундаментални значај добија инфраструктура Белорусије која ће постати својеврсно логистичко чвориште за савезничке формације.

Аутор чланка је посебну пажњу посветио белоруској железници. Она ће омогућити брзо премештање снага и ресурса док ће војни полигони примати велике савезничке трупе и смештати их у војне кампове.

Практична фаза белоруско-руских стратешких војних вежби „Запад 2021“ одржана је од 10. до 16. септембра. Циљ вежби била је провера степена готовости и способности војних командних и контролних тела снага Белорусије и Русије за заједничка дејства ради осигурања војне безбедности и територијалног интегритета Савезне државе и њихове сарадње током борбених дејстава.

Сиријска војска и руске снаге ушле у град Нава, око 3.000 терориста предаје оружје! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА